До Дніпропетровська прибула гуманітарна допомога з Німеччини

24 Жовтня 2014 11:24
liga.net

liga.net

23 жовтня в Дніпропетровськ була доставлена ​​гуманітарна допомога від уряду Німеччини. Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій України.

“В місто прибуло 5 вантажівок і це тільки перша партія допомоги для цього регіону. Автомобілі з товарами для тимчасово переміщених осіб вже доставлені на склади для розвантаження”, – йдеться в повідомленні.

До складу прибулої до Дніпропетровська гуманітарної допомоги входять товари першої необхідності та предмети для облаштування будинків: дитячі та дорослі матраци, холодильники, пральні машини, спальні мішки, вішалки, дитячі та дорослі ліжка, стільці, ковдри, столи та баки для води.

“Для контролю та прийому цього вантажу в Дніпропетровськ особисто прибули представники німецької організації Міжнародного співробітництва. Рятувальники в присутності німецьких колег розкрили пломби на фурах і тільки після цього почався процес прийому вантажу”, – зазначили в ДСНС.

Представники Дніпропетровського обласного Товариства Червоного Хреста України та волонтерських організацій здійснюють облік отриманих речей. Процес розвантаження планується завершити 24 жовтня, коли надійдуть ще 5 фур з допомогою. Після цього вантаж перебуватиме в складських приміщеннях до моменту наступного розподілу співробітниками Червоного Хреста між громадянами України, які переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення антитерористичної операції.

Загальна вага отриманої Дніпропетровськом гуманітарної допомоги від уряду Німеччини склала близько 200 тонн.

Раніше гуманітарна допомога від Німеччини була доставлена ​​до Харкова: 16 вантажівок з побутовою технікою, теплим одягом, медикаментами та 5 вантажівок з житловими модулями для будівництва транзитного містечка. Ще 8 вантажівок німецької гуманітарної допомоги доставлено в Запоріжжя

Нагадаємо, 7 жовтня 112 вантажівок з гуманітарною допомогою від уряду Німеччини, перетнули українсько-польський кордон. На початку листопада в Україну прибуде черговий транш гуманітарної допомоги – 30 вантажівок з житловими модулями.