СБУ ліквідувала підпільну лабораторію з виробництва медикаментів

27 Жовтня 2014 14:54
zaxid.net

zaxid.net

Служба безпеки України викрила протиправну діяльність міжрегіональної організованої групи з числа мешканців Кривого Рогу та Харкова, які організували підпільну лабораторію, де з контрабандної сировини виготовлялись сильнодіючі та отруйні речовини (анаболічні стероїди) і фальсифіковані лікарські засоби. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Для фальсифікатів контрабандним шляхом завозилася китайська сировина, а готові «препарати» з приховуванням від митного контролю постачалась до європейських країн.

У рамках кримінального провадження затримали трьох зловмисників. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання контрабандистів було виявлено та вилучено 10 тис. пігулок та 5 тис. ампул – сильнодіючі речовини у складі анаболічних стероїдних препаратів (діючі речовини – метандієнон, нандролон), а також велику кількість лікарських засобів сумнівного походження.

«У гаражі, що належить одному з учасників угруповання, виявлено підпільну лабораторію з якої вилучено: обладнання для виробництва, пакування та сортування сильнодіючого лікарського засобу «Danabol» (діюча речовина метандієнон) та отруйної речовини «Turinover» (діюча речовина тестостерон); 17 кг сировини (порошок метандієнону) та 1 кг сировини (порошок тестостерону), що використовувалась для виробництва пігулок; понад 20 тис. порожніх ампул, наклейок та прес-форм, які застосовувалися у технологічному циклі», – йдеться у повідомленні.

За висновками фахівців, загальна вартість вилучених препаратів та обладнання на «чорному» ринку становить близько 450 тис. грн.

Слідчі УСБУ у Дніпропетровській області відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Тривають експертизи вилучених речовин та слідчі дії.