Хвала хлібові й рукам, що його зростили

13 листопадаа 2014 16:05

SONY DSCЗ давніх-давен Дніпропетровський район славиться працьовитими людьми, які є осередком міцних та усталених традицій. День працівників сільського господарства увінчує напружений, сповнений клопотами хліборобський рік. Це свято присвячене дбайливим господарям, які розумом і руками, серцем і душею щодня долучаються до важливих аграрних справ. Скільки б добрих слів не говорилося на адресу механізаторів, тваринників, птахівників, овочівників, керівників та спеціалістів галузі, неможливо оцінити той вклад, який вони роблять для розвитку своєї Батьківщини. Їх праця – неоціненна, а наша вдячність – безмежна.

В залі засідань районної ради відбулися урочистості, де почесними гостями були люди, чиїми руками, кропіткою працею, талантом, терпінням та вірою створюється продовольча безпека Дніпропетровського району та держави в цілому. Гостей радо зустрічала Осінь із дарами щедрої матінки-землі: червоною калиною – символом України та пшеничним снопом, оповитим синьо-жовтою стрічкою. На вишитому рушникові горів, наче сонце, запашний та величний коровай – символ добробуту та миру на землі. З господарських садів завітали на свято налиті сонцем червонобокі яблука та пурпурні груші, грона багряного винограду, який увібрав у себе силу родючої землі. Красувався господар городу – рожевощокий красень-гарбуз, сонячна морква, вітамінний бурячок, смачна картопля, білоголова капуста, наливні різнокольорові перчини та цибуля – від усіх недуг.SONY DSC

Добрі та щирі побажання прозвучали на адресу хліборобів від Едуарда Підлубного, голови райдержадміністрації: «Працьовиті руки хліборобів, їх природна мудрість та багатий досвід живлять українську ниву. Дякую вам за невтомну працю, бажаю вам здоров’я, добробуту в ваших домівках, а на ланах високих показників». Грамотою Дніпропетровської райдержадміністрації за сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток агропромислового комплексу району та з нагоди професійного свята Едуард Станіславович нагородив найкращих спеціалістів.
До щирих поздоровлень невтомних трударів приєднався Віталій Жеганський, голова районної ради: «Дбайливе ставлення до аграрної справи дозволяють нашому району впевнено дивитися в майбутнє. Цьогорічний врожай є гідним підтвердженням високого професіоналізму всіх, без винятку, трудівників села. Нехай не переводиться селянський рід на нашій рідній землі, нехай щедро колоситься українська нива». Грамотою Дніпропетровської районної ради за багаторічну самовіддану працю, особистий вагомий внесок у розвиток сільського господарства, високий професіоналізм і компетентність, активну громадську позицію та з нагоди Дня працівників сільського господарства відзначені хлібороби району.SONY DSC
Грамотою Департаменту агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища облдержадміністрації за сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток агропромислового комплексу області та з нагоди професійного свята нагороджені: Олександр Іщенко, агроном ТОВ «СФ «АгроСтар»; Андрій Рижих, лікар ветеринарної медицини ТОВ «Молочно-виробничий комплекс «Єкатеринославський»; Мгер Куюмчан, керівник проекту оптимізації управлінських процесів ПП «Сігма»; Віктор Яковенко, тракторист-машиніст ДПДГ«Дніпро» Інституту сільського господарства Степової зони НААН України; Наталія Хахаліна, зоотехнік племінної справи технологічного комплексу «Карусель» сільськогосподарського приватного підприємства «Чумаки».
Наприкінці урочистостей відбувся розіграш лотерейних білетів. Щасливчики отримали подарунки, а головним призом став символ наступного року – маленьке козенятко, яке дісталося Світлані Коваль, начальнику відділу персоналу та організаційної роботи РДА.
Нехай і надалі земля Дніпропетровського району щедро колоситься пшеницею, засівається добром, береже й шанує свій найбільший скарб – людину-трудівника.

Юлія ЧУМАК. сел. Ювілейне.