“Актуальні проблеми вітчизняного права” обговорювали на Дніпропетровщині

18 листопадаа 2014 15:12

          _1_14162076740741-32B0         Шукати спільні шляхи вирішення нагальних проблем галузі зібралися близько 150 докторів наук, викладачів, молодих вчених та аспірантів з трьох областей України та м. Києва, а також представники Швеції і Росії. Фахівці працювали у 8 секціях. Обговорення проходили на базі Палацу студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Конференцію було присвячено також 25-річчю юридичного факультету вишу.
«Україна стала на європейський шлях державної політики. Плануючи перспективи розвитку Дніпропетровщини до 2020 року, як складову Президентської програми, ми повинні зробити акцент саме на досягненні рівня справедливого врегулювання відносин. Це важливо не лише для нашого регіону, а й для країни загалом. Упевнений, що ця конференція стане вагомим внеском у нашу роботу», – наголосив в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Віктор Сергєєв.
Як повідомляє прес – служба Дніпропетровської ОДА, серед учасників конференції – здебільшого доктори та кандидати юридичних наук вишів Дніпропетровщини. Зокрема, представники Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, Національного гірничого університету, Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та Академії митної служби України. До з’їзду приєдналися також експерти з Одеської, Запорізької та Чернігівської областей, а також з м. Києва. Серед закордонних гостей знавці юриспруденції з Уппсальського університету, що у Швеції та Санкт-Петербурзького державного університету.
Фахівці працювали у восьми секційних відділеннях. Зокрема, це «Теорія держави і права», «Історія держави і права», «Конституційне право України», «Адміністративне право. Фінансове та банківське право», «Цивільне, Підприємницьке, господарське та трудове право», «Аграрне, екологічне та земельне право», «Кримінальне право, кримінальний процес та криміналістика» і «Міжнародне право і порівняльне правознавство».
Серед тем обговорення гендерні питання, новації Закону «Про вищу освіту» та угоди з ЄС про вільну торгівлю.