Японія фінансуватиме грантові проекти, які будуть реалізовані на Дніпропетровщині

26 листопадаа 2014 22:37

            _1_14170187142247-2EBA           Проекти спрямовані на розвиток освітньої та медичної галузей. Вартість кожного з них – близько 100 тис дол. США. Про це стало відомо під час зустрічі керівництва області з Надзвичайним та Повноважним послом Японії в Україні паном Шігекі Сумі.

           Як повідомляє сайт Дніпропетровської ОДА, зокрема, грантові кошти від Японії отримають 3 середні школи Томаківського району, 3 дитячі садки, профтехучилище, 2 школи Юр’ївського району на заміну вікон.
Буде проведено капітальний ремонт 2 будинків культури Юр’ївського району.     Нове сучасне обладнання у рамках грантової програми отримають Дніпропетровська міська клінічна лікарня № 4, обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова, Межівська районна центральна лікарня та Покровська районна центральна лікарня.
Під час зустрічі обговорили сфери надання підтримки Японією Україні та зокрема Дніпропетровській області, необхідність у грантових проектах, а також інвестиційну складову партнерства України та Японії.
Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі наголосив на тому, що для Японії дуже важливою є територіальна цілісність та економічна стабільність України. Саме для цього Японія надає фінансову підтримку.
«Ще в березні цього року Японія пообіцяла надати Україні допомогу в розмірі 1,5 млрд дол. 2 тижні тому також був підписаний Меморандум про порозуміння з Віце-прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

       Меморандум передбачає фінансування 6 млн дол. Ці гроші підуть на реабілітацію в області базових соціальних програм у регіонах, які близькі до територій, де йдуть бої. Велика частина коштів передбачена на реабілітацію будинків для сиріт, шкіл і на реалізацію медичних програм. Сьогодні на зустрічі ми обговорили актуальні проекти, які потребують також допомоги з боку Японії», – наголосив Шігекі Сумі.