Дніпропетровські спортсмени зі спортивної гімнастики – найкращі в Україні

27 листопадаа 2014 12:59

          1344660844_gimДніпропетровська міська дитячо-юнацька школа з опорних видів спорту посіла перше командне місце серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл на чемпіонаті України з гімнастики. Про це повідомляє сайт Дніпропетровької міськради.

           Вперше за 25 років дніпропетровська спортивна гімнастична школа  показала такі високі результати, посівши перше командне місце серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл та друге серед спортивних дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву.

     На змаганнях Дніпропетровськ представляли такі спортсмени, як Руслан Кулаксизов, Ілля Єгоров, Володимир Прохоров та Сергій Бабенко. Ця перемога є результатом великої і кропіткої праці тренерсько-викладацького колективу, батьків і, власне, самих вихованців спортивної школи.

       Чемпіонат України зі спортивної гімнастики серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл та  дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву проходив у Києві з 10 по 14 листопада.

       «Загалом у змаганнях взяли участь  180 спортсменів із 17 дитячо-юнацьких спортивних шкіл та 7 дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву з різних куточків України. Окрім командної перемоги, дніпропетровська школа так само показала вищу майстерність наших спортсменів в особистій першості. Зокрема, у програмі Майстра Спорту України перше місце посів Ілля Єгоров, у програмі другого дорослого розряду перше місце виборов Володимир Прохоров, в окремих видах багатоборства друге місце у вільних вправах, вправах на брусах та кільцях посів Ілля Єгоров, третє місце у вправі на брусах та друге місце у вправі кінь-махи зайняв Руслан Кулаксисов», – сказав директор міської дитячо-юнацької спортивної школи з опорних видів спорту Віталій Шматченко.
Міська дитячо-юнацька спортивна школа з опорних видів спорту працює з 2007 року. За такий короткий час  школа досягла високих результатів на всеукраїнській арені. Цього року у школі розпочало роботу відділення жіночої спортивної гімнастики. У Дніпропетровську жіноча спортивна гімнастика була відсутня понад 17 років, а завдяки спільним зусиллям з міською федерацією з гімнастики було прийнято рішення щодо її відродження. На даний момент у школі тренуються понад 30 дівчаток.

     У Дніпропетровській міській дитячо-юнацькій школі з опорних видів спорту тренуються понад 200 спортсменів. Школа має 6 Майстрів Спорту та 10 Кандидатів у Майстри Спорту.