Найбільша кількість фахівців із соціальної роботи – на Дніпропетровщині

27 листопадаа 2014 12:29

       semejnyj-psihologЦе стало можливим завдяки тому, що збережені посади соціальних працівників переведені на фінансування з місцевих бюджетів. Наразі на Дніпропетровщині працює 245 фахівців із соціальної роботи. Про це повідомляє прес – служба ОДА.

        Завдяки роботі соціальних працівників за 9 місяців цього року соціальні послуги отримували більше 41 тис сімей, у яких виховується більше 75 тис дітей. Завдяки проведеній роботі 5,5 тис сімей знято з соціального супроводу з досягненням позитивного результату.
Також завдяки роботі соціальних працівників працевлаштовано 1137 осіб, майже 800 влаштовано на навчання, 1,4 тис осіб отримали допомогу у лікуванні, вирішено житлово-побутові проблеми 6367 родин, отримали допомогу в оформленні документів для отримання інвалідності, статусу багатодітної сім’ї, статусу малозабезпеченої сім’ї – 2827 сім’ям. І найголовніше – фахівці із соціальної роботи попередили соціальне сирітство 2271         дитини.
Пріоритетним напрямком діяльності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді залишається соціальний супровід прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. На сьогодні в області функціонує 384 прийомні сім’ї та 147 дитячих будинків сімейного типу.