Для складання пробної сесії тестувань ЗНО – 2015 зареєструвалися вже 6,9 тис мешканців Дніпропетровщини

1 Грудня 2014 20:06

        Science-symbol Подача заявок  триває до 15 грудня. Як повідомляє прес – служба ОДА, пробне ЗНО проведуть з урахуванням усіх цьогорічних нововведень.       Попереднє оцінювання нового зразка рекомендують пройти також і десятикласникам. Вартість одного тестового зошита складає 89 грн. На Дніпропетровщині пробне оцінювання пройде 21 та 28 березня 2015 року.
Наразі випробувати свої знання з Української мови на базовому рівні вже виявили бажання 2,9 тис людей, спробувати скласти поглиблений тест мають намір 3,2 тис майбутніх абітурієнтів. Для проходження тестів з математики на базовому рівні зареєструвався 861 мешканець області, на поглиблений рівень подано 1,7 тис заявок. У 2015 році тести двох рівнів складності передбачені з цих двох предметів.
Також цьогоріч у списку популярних предметів пробного ЗНО традиційно залишається історія України – її попередньо складатимуть 922 майбутніх вступників. Для складання пробних тестів з англійської надійшло вже 796 реєстраційних анкет.
Найменшу кількість заявок на пробне оцінювання поки що надійшло для складання російської – їх усього 8.
У 2015 році відбулися зміни також у механізмі підведення підсумків ЗНО. Замість кількості балів у систему оцінювання вводять рівні «склав»/«не склав». Конкурентоздатним буде вважатися сертифікат від 100 балів, а необхідний для вступу поріг визначатимуть вже у вишах.
Разом з тим, у цьому році у переліку тестувань не буде Всесвітньої історії та Всесвітньої літератури. Це пояснюють тим, що виші практично не вимагають складати ці дисципліни при вступі і, здебільшого, обидва предмети є альтернативними.
Пробне тестування з української мови та літератури пройде 21 березня 2015 року. Через тиждень, 28 березня, відбудуться тестування з інших предметів.
Усі тести будуть складені вже за новими стандартами, відповідно до завдань основної сесії ЗНО.