Стартував X етап програми обов”язкового навчання школярів плаванню

1 Грудня 2014 20:27

         glav_1         Сьогодні     у спортивному комплексі  «Метеор» стартував Х етап міської програми обов’язкового навчання плаванню учнів молодших класів.

      Важливо, що діти не тільки навчаються плавати. Після закінчення занять 25% з них продовжують професійно займатися цим видом спорту у спортивних школах, виступають на змаганнях.

     Програма є важливим соціальним міським проектом,  Дніпропетровськ започаткував його першим в Україні. Програма спрямована не лише на пропагування серед молоді здорового способу життя, а й на запобігання нещасним випадкам на воді. про це повідомляє сайт міськради.
До занять з плавання , які проходять у басейні спортивного комплексу  «Метеор»,  залучені учні шкіл № 15, 30, 46Красногвардійського району.  Усього ж у десятому етапі програми з плавання беруть участь 200 школярів.           Тренери навчатимуть дітей плаванню упродовж трьох місяців (24 заняття). В кінці етапу діти складуть  екзамен і покажуть чому навчилися. Усі школярі отримають сертифікат і значок «Я вмію плавати».

      Програма з плавання серед учнів молодших класів стартувала у 2007 році. З того часу навчилися плавати понад 9 тисяч школярів молодших класів із 43 загальноосвітніх шкіл.