Іменем Сергія Нігояна пропонують перейменувати проспект ім. Калініна

2 Грудня 2014 21:52

 

          fbd82b66978de15cd0977ce420039f361391332378      У Дніпропетровську почали збирати підписи жителів міста за перейменування проспекту Калініна на проспект Героя України Сергія Нігояна, одного із загиблих під час Революції Гідності в Києві. Про це повідомляє   сайт газети «Лица».

         З такою ініціативою виступила громадська організація «Майдан-Січеслав».

       За словами евромайдановців, пропозиція пов’язана з тим, що в місті назріла необхідність перейменування вулиць, що носять імена катів українського народу та радянських вождів.

     Проспект Калініна пропонують перейменувати іменем Сергія Нігояна, вірменина за походженням. Адже на цьому проспекті розташований храм Вірменської Апостольської церкви і центр вірменської громади Дніпропетровська, кажуть ініціатори.

        За словами активістів, зібравши достатню кількість підписів, вони планують передати їх в облдержадміністрацію і міськраду.

          «У Дніпропетровську близько 130 назв пробільшовицьких і прокомуністичних, а українських – 50. Що це за пропорція? Втричі менше українських, невже нам нема кого згадати? Треба, нарешті, позбутися від цих тоталітарних назв », – говорять активісти.

      Раніше, 22 лютого 2014 року, Дніпропетровська міська рада перейменувала центральну площу міста з імені Леніна на Героїв Майдану. Рішення було прийнято на позачерговій сесії міськради, «за» проголосувало 68 депутатів.

         Уродженець села Березнуватівка на Дніпропетровщині, Сергій Нігоян загинув від вогнепального поранення в Києві в ніч на 22 січня. Він був першим із протестувальників, які загинули в столиці під час протистоянь між активістами і правоохоронцями. Сергій був єдиним сином у батьків.