Дніпропетровські депутати організували благодійний аукціон картин

4 Грудня 2014 22:15

10840177_706087739506637_862793261_o-1024x682У будівлі міської ради відбулася благодійна виставка – продаж картин та робіт обдарованих дніпропетровських майстрів з обмеженими можливостями.

Захід проводився з ініціативи та за сприяння депутатської групи «Наше місто» Дніпропетровської міської ради.

На продаж були представлені картини, вироби з Петриківським розписом, роботи з бісеру та ін.

Під час благодійного аукціону було зібрано 19 220 гривень.

– У 1992 році Генеральна асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів, говорить ініціатор заходу, депутат міської ради, керівник депутатської групи «Наше місто» Ганна Вишнякова.

Це не свято, це день, коли кожен з нас повинен озирнутися навколо і усвідомити, що поруч з нами живуть люди, які не мають фізичної можливості заробити достатні для повноцінного існування гроші, які не завжди можуть самостійно пересуватися і відчувають величезний дефіцит спілкування. І повірте, що навіть телефонний дзвінок і 2 хвилини розмови, для людини, прикутого до ліжка – це щастя.

Люди з обмеженими можливостями стикаються з фізичними, соціально-економічними та поведінковими бар’єрами, що виключають їх з повномасштабного і рівноправної участі в житті суспільства.

За даними ООН, вони складають непропорційно велику частку найбіднішої частини населення.

Сьогодні ми бачимо роботи, зроблені руками інвалідів, людей які самі відчайдушно потребують, але готові допомагати тим, завдяки кому ми живемо під мирним небом. Сьогодні ми бачимо, наскільки безмежні їхні серця.

Звертаючись з ідеєю про проведення цього заходу до Тетяні Іванівні Гаврилової, керівнику дніпропетровського міського товариства інвалідів «Днепротін», я навіть не очікувала, що зустріну таку підтримку і бажання надати допомогу нашим захисникам.

Я вдячна всім, хто надав свої роботи, і повірте, ми сьогодні бачимо далеко не всі роботи, запропоновані до аукціону, всім, хто підтримав нашу ініціативу і допоміг з організацією.

Я щиро сподіваюся, що зібрані сьогодні гроші допоможуть комусь вижити!

«Творчі роботи, виготовлені руками інвалідів, тих людей, які потребують допомоги та підтримки, але сьогодні вони самі готові допомагати – безцінні, тому ми не змогли визначити їх стартову вартість і запропонували торги починати з тієї ціни, яку готовий віддати за вподобаний лот учасник аукціону », – зазначила Ганна Вишнякова.

Отримані від продажу художніх робіт кошти депутати, через волонтерів, передали Дніпропетровському обласному волонтерському  центру для поранених бійців АТО, що знаходяться в міських лікарнях.      Віра Касьянова.