Дніпропетровські військовослужбовці подякували за реабілітацію у Польщі

24 Грудня 2014 16:32

3664_mediumДо Дніпропетровська з Польщі повернулися 45 дніпропетровських військовослужбовців, які оздоровлювалися у кращих профільних закладах воєводства Нижня Сілезія. Хлопці перебували на курортах Льондек-Здруй та Щавно-Здруй, де отримали все необхідне від психологічної допомоги до повноцінної фізичної реабілітації.

Поїздка стала можливою завдяки підтримці посольства Польщі в Україні та реалізації спільного плану розвитку, підписаного головою Дніпропетровської обласної ради Євгеном Удодом та керівництвом воєводства Нижня Сілезія. Про результати оздоровлення та свої враження від поїздки військовослужбовці розповіли 23 грудня на прес-конференції. Про це повідомляє сайт Дніпропетровської облради.

Польська сторона надала нашим військовим одні з кращих реабілітаційних та оздоровчих закладів, де вони отримали кваліфіковану медичну та психологічну допомогу. Усі хлопці повернулися додому більш здоровими та з позитивним настроєм.

Командир танкового батальйону 93-ї механізованої бригади Дмитро Кащенко, який був старшим у групі, відзначив, що усі бійці, які пройшли реабілітаційний курс сповна отримали необхідну допомогу та стали на ноги: «Ми вдячні обласній раді та польській стороні за підтримку і реабілітацію, за те, що набрались сил, відпочили та оздоровились. Хлопці з тяжкими пораненнями голови, живота, ніг, грудної клітини, опорно-рухового апарату не могли самостійно пересуватись, а після реабілітації отримали можливість швидше повернутися до повноцінного життя», – зазначив військовослужбовець.

У Польщі хлопці отримали необхідне фізіо-терапевтичне лікування, пройшли реабілітацію після черепно-мозкових травм та травм опорно-рухового апарату. До їх послуг були радонові і сірководневі ванни та басейни, грязелікування, а професійні психологи надали необхідну моральну допомогу.

Вразила увага до поранених з боку поляків. Прості люди, представники воєводства, волонтери висловлювали підтримку і надавали всіляку допомогу. Це так само позитивно вплинуло на бійців, як і лікування термальними джерелами. Особливою подією стали листи школярів з України, доставлені бійцям Генеральним Консулом України у Польщі. Вони теж допомагали хлопцям швидше стати на ноги.

На початку 2015 року друга група військовослужбовців (40 чоловік) з Дніпропетровщини відправиться на реабілітацію та оздоровлення до курорту Льондек-Здруй у воєводстві Нижня Сілезія. Польща також продовжить приймати у себе і дітлахів з родин переселенців зі Сходу України.