Недорого та весело можна зустріти Новий рік у зелених садибах на Дніпропетровщині

25 Грудня 2014 10:07

z011На Дніпропетровщині діє 14 зелених садиб, які радо зустрінуть всіх бажаючих відзначити Новий рік на справжньому козацькому хуторі. Домашні страви, майстер-класи з гончарства, петриківського розпису та ін., їзда на конях та багато іншого. Про це повідомляє сайт ОДА.  

Зелені садиби Дніпропетровщини пропонують всім жителям та гостям регіону відзначити Новий рік, Різдво, Водохрещу в етностилі, поринути в національні традиції українського народу та практично здійснити мандрівку у часі.

Зелені садиби, в основному, розміщуються в реконструйованих старих мазанках, де облаштовані міні-готелі. Також зелені садиби включають у себе шинок, де можна відвідати справжні українські домашні страви, та майстерні, де проходять різноманітні майстер-класи.
Найбільше зелених садиб знаходиться на території Петриківського району (5 із 14). Тут же туристи можуть відвідати Музей Петриківського розпису та Центр «Петриківка». Допоможуть також краще пізнати традиції українського народу екскурсії до комплексу церков козацької доби, що знаходиться неподалік Петриківки в Царичанському районі.

Щоб осягнути всю велич культури козацької доби також необхідно відвідати Свято-троїцький собор у Новомосковську, що збудований без єдиного цвяха, та Пустинно-Миколаївський чоловічий монастир, що у Новомосковському районі.
Всі екскурсії розраховані не лише на тих туристів, у яких є автомобіль, а й на тих, хто бажає подорожувати централізовано.

Джерело: сайт ОДА.