Вчена рада Криворізького національного університету проголосувала за відокремлення від нього одразу трьох вишів

25 Грудня 2014 22:13

        imagesДовгоочікувану самостійність нарешті отримали Криворізький педагогічний інститут та Криворізький економічний інститут вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана».

           Покинути материнську структуру КНУ вирішив також Криворізький навчально-науковий комплекс Національної металургійної академії України. За таке рішення свої голоси віддали 45 представників вченої ради з 67 присутніх. Ще 15 делегатів були проти відокремлення, шестеро утрималися, а один бюлетень визнали недійсним. Для прийняття остаточного рішення у справі «Криворізького Оксфорду» обрали закритий тип волевиявлення, про що домовились ще на початку зустрічі. Про це повідомляє  сайт ОДА.
Довгий шлях, який університети пройшли від свого об’єднання і до сьогодні свідчить лише про те, що всі питання мають вирішуватися виключно за столом переговорів. Виші визначили для себе, як їм жити далі і який шлях розвитку є для них найбільш прийнятним. Колективи прийняли рішення – виші мають бути самостійними.

        За підсумками голосування вченої ради вишу більшість присутніх вважає доцільним відновлення Криворізьким педагогічним інститутом самостійної діяльність вже зі статусом університету. Криворізький економічний інститут функціонуватиме як відокремлений структурний підрозділ Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Такий самий підрозділ з’явитися і у Національної металургійної академії України. Ним стане Криворізький металургійний інститут.
Усі напрацювання щодо відокремлення від материнської структури КНУ одразу трьох колишніх підрозділів будуть передані до Міносвіти. Разом з тим, останнє слово у цій справі залишає за собою Кабінет Міністрів України.

Джерело: сайт ОДА