На Дніпропетровщині розпочалися зимові шкільні канікули.

29 Грудня 2014 14:18

SAMSUNG CAMERA PICTURESДля понад 280 тис школярів Дніпропетровщини розпочалися зимові канікули

  Більшість дітей відпочиватимуть від навчання з 29 грудня по 12 січня 2015 року. Найдовші канікули чекають на учнів у Синельниково, тут вони триватимуть майже місяць – аж до 26 січня. Такі терміни у школах міста введені за рахунок відмови від осінніх канікул.

Планується, що другий семестр у всіх школах області розпочнеться за традиційним п’ятиденним графіком навчання. Про це повідомляє сайт ОДА. 

Протягом цьогорічних зимових канікул у школах і позашкільних навчальних закладах Дніпропетровщини пройдуть шкільні конкурси комп’ютерної графіки, вітальних новорічних і різдвяних листівок.

Передбачені також екскурсії в історико-краєзнавчі музеї області та України, а також робота комп’ютерних класів, спортивних залів і бібліотек.
Як повідомлялось раніше, на початку 2014-2015 навчального року понад 400 шкіл регіону погодилися на перенесення робочих годин на суботи. Нововведення було зумовлене скороченням лімітів блакитного палива.
За рахунок переходу у першому семестрі на так звану «шестиденку» школи області загалом зекономлять понад 1,5 млн куб.м газу.

Крім того, зміни у навчальному графіку стали причиною подовження осінніх канікул. У різних районах області вони тривали, в середньому, 2 тижні. Очікується, що у 2015 році весняні канікули також буде подовжено.

На фото: учні 1- го «В» Ювілейної ПШ№ 2, що у Дніпропетровському районі, на своєму передноворічному святі. Тепер у школярів – 2 тижні канікул.

Джерело: сайт ОДА