Діти з Донбасу приїхали на Дніпропетровщину зустрічати Різдво

9 Січня 2015 18:44

_1_142066339302735-292AВ обласному центрі на дітей з Красногорівки, що в 10 км від Донецька, чекала святкова програмапрогулянки казковим містечком, цікаві концерти, подарунки та багато іншого. Про це повідомляє сайт ОДА. 

Насичені сюрпризами Різдвяні канікули для малечі організували храм Різдва Пресвятої Богородиці Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату разом з облдержадміністрацією.

 Дітлахи взяли участь у новорічній розважальній програмі, переглянули казкову виставу у Дніпропетровському театрі опери та балету та отримали солодкі гостинці від військових.
На Різдвяні канікули до Дніпропетровська запросили саме тих дітей, які на власні очі бачили жахіття війни.
«На Різдво трапляються дива. Дуже хотілося, щоб таке диво сталося для дітей, які вже не з чуток знають, що таке війна. Вони знають, що таке гради, вони чули вибухи, бачили смерть людей. Ми з Київським патріархатом вирішили запросити сюди дітей саме із зони бойових дій, щоб подарувати їм кілька днів Різдвяного дива», – сказали організатори заходу.
Дванадцятирічна Аліна Смолінова приїхала до Дніпропетровська не з «пустими руками». Вона написала зворушливий вірш, присвячений українським військовим, які захищають її рідний край.
«Наш будинок не пошкоджений, але, на жаль, будинок наших сусідів розбомбили. Можна сказати, що зараз наше місто – це руїни, – розповіла дівчинка. -. У Дніпропетровську мені сподобалася ялинка. У нас в Красногорівці не було ялинки, про це всі забули, ніяких подарунків – дуже сумно стало. А коли приїхали в Дніпропетровськ, нам стало дуже радісно. Незнайомі люди зробили нам такий подарунок!»

 

 

Джерело: сайт ОДА.