На Дніпропетровщині стартувала реєстрація на основну сесію ЗНО -2015

9 Січня 2015 09:48

Science-symbolПодача заявок триває з 5 січня по 20 лютого 2015 року. Цьогоріч оцінювання з української мови і літератури та математики матиме два рівні складності – базовий та поглиблений. Обрати свій варіант вступники можуть під час реєстраційної кампанії. Крім того, у списку предметів тестувань вже не буде Всесвітньої історії та Всесвітньої літератури. Загалом перелік складається з 12 дисциплін. Українська мова та література традиційно залишається обов’язковим предметом. Про це повідомляє сайт ОДА. 

У 2015 році до переліку предметів тестувань увійшли 12 дисциплін. Зокрема, це українська мова та література, історія України, математика, фізика, хімія, біологія, географія, а також англійська, німецька, французька, іспанська та російська мови.
Як і у минулі роки, для складання можна обрати не більше 4 дисциплін.
Тести з української мови і літератури та математики матимуть два рівні складності – базовий та поглиблений. Які основні відмінності між тестами можна дізнатися з відеоінструкції Українського центру оцінювання якості освіти.
Ще одним нововведенням є відміна системи тестових балів і введення позначок «склав» або «не склав». Якщо результат проходить встановлений поріг «склав», вказується загальна кількість балів, які набирає майбутній абітурієнт. Їх вираховуватимуть за шкалою від 100 до 200.
Минулого року зовнішнє незалежне оцінювання складали близько 20 тис мешканців Дніпропетровщини, а у ході додаткової сесії державний іспит на території області писали близько 2,5 абітурієнтів з Донбасу та Криму.

Джерело: сайт ОДА