Чи повернуться до Дніпропетровська морози?

13 Січня 2015 09:37

SAMSUNG CAMERA PICTURESВітри ще будуть. Теоретично, ще очікується і сніг, і морози. Попереду лютий. Активна циклонічна діяльність саме в лютому. Це і снігопади, і хуртовини, і вітри, але сказати точно на такий довгий період заступник начальника Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак точно не може. Про це повідомляє  сайт газети «Днепр вечерний». 

У першій декаді січня погода була контрастна. Середньодобові показники температури повітря на початку січня були нижчі, ніж зазвичай, на 2-15 градусів. У деякі дні температура коливалася в рамках -8 … -22 градусів. В останній декаді ця температура стала вже вище норми. Тобто були такі контрастні температури з випаданням сильних опадів у вигляді снігу. На сьогоднішній день зберігається вплив північно-західного циклону, який переміщується на північний схід. Місцями ще очікуються невеликі опади, переважно у вигляді дощу.

13-15 січня теж збережеться західний перенос повітря. Погода без істотних змін. 16-17 січня очікується перенос теплих повітряних мас з південного заходу. Істотних опадів не очікується. Температура повітря з 13 по 17 січня вночі до -2 градусів. Вдень -2 … + 3 градуси. За попередніми консультаціям синоптиків з Українського гідрометцентру, водохресних  морозів 19 січня не буде. Температура буде від невеликого «мінуса» вночі до 0 вдень (-2 … + 3). Це зимова температура, до якої ми не звикли.

За першу декаду січня у Дніпропетровську випало 8 міліметрів опадів при нормі 42 мм за місяць. Тобто, це менше, якщо дивитися по декаді. Але опади по території області випали теж нерівномірно – від 8 до 22 сантиметрів. Станом на 10 січня на полях Дніпропетровщини висота снігового покриву – від 15 до 22 сантиметрів.