У Дніпропетровську відбудеться прем’єра документального фільму «Сильніше, ніж зброя»

16 Січня 2015 17:31

Myrc6X1ZqocПовнометражний документальний фільм творчого об’єднання «Вавилон 13» «Сильніше, ніж зброя» розповідає про події минулого року в Україні – Революцію гідності та АТО. Його вже побачили у 25 містах України – від Сєвєродонецька до Львова. 20 січня прем’єрний показ картини відбудеться і у Дніпропетровську. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

Переглянути фільм можна буде в кінотеатрі «Правда-кіно» з 20 до 29 січня.
Фільм «Сильніше, ніж зброя» зібраний із короткометражних історій. Він показує еволюцію українських реалій: від стихійної спроби захвату Адміністрації Президента 1 грудня до кривавих боїв на руїнах донецького аеропорту, а також людей, які з часу Євромайдану до війни на Сході будують нову Україну. Творці картини примусили своїх глядачів замислитися над подіями, які відбуваються в країні.
Режисер фільму Юлія Гонтарук розповіла, що над фільмом працювали 3 режисери, а загалом знімальна група складалася з 10 людей. Ідея його назви виникла під час зйомок в Криму.
«Наш оператор потрапив в полон. Один з військових наставив на нього свій пістолет і сказав: «Знаєш, твоя камера сильніша за мою зброю». Так ми вирішили назвати фільм «Сильніше, ніж зброя», – сказала вона. – Цей фільм потрібен не тільки для того, щоб люди згадали останні події, а й пам’ятали про те, що все ще не закінчилося. Дуже важливо, щоб кожен з нас не опускав руки».
Вона пообіцяла, що після прокату та показу по телебаченню картина з’явиться у вільному доступі в Інтернеті.
«Цей фільм рекомендований до перегляду не тільки учасникам майдану. Я дуже сподіваюся, що його подивляться і люди зі Сходу – переселенці, яких дуже багато у нашому місті, – підкреслила прес-секретар Штабу національного захисту Дніпропетровської області Катерина Леонова. – Мабуть, після такого перегляду в суспільстві стане більше небайдужих, які будуть допомагати українській армії. А світ завдяки таким кадрам може побачити, що насправді у нас відбувається».

Джерело: сайт ОДА.