Навчання у школах повинно бути безпечним

19 Січня 2015 11:26

_0984b1f91d1bc7d46524f2d16411dea9Депутати Дніпропетровської обласної та міської ради від Блоку Петра Порошенка обговорили питання організації заходів безпеки у начальних закладах, які викладені у наказі міністерства освіти та науки України № 2 від 6 січня.

Наказ міністерства про заходи безпеки у навчальних закладах з’явився після звернення  депутата обласної ради Владислав Романова до міністра освіти та науки України Сергія Квіта. Депутат облради привернув увагу міністра до зростання загроз життю та здоров’ю дітей внаслідок великого поширення зброї та боєприпасів у прифронтових областях.

«Ми вітаємо готовність міністерства працювати разом заради надійного захисту наший дітей у школах, дитячих садках та інших закладах від загроз терористичних актів та ризиків пронесення на територію учбових закладів зброї або боєприпасів. Наша політична сила неодноразово ініціювала ухвалення рішень місцевими радами щодо підвищення рівня та стандартів безпеки у школах. Зараз сама ситуація вимагає від нас ще більш рішучих та наполегливих дій», – говориться у зверненні.

Депутати зазначають, що до цього питання необхідно залучати громадськість. Проблема давно назріла і ми всі разом маємо зробити все можливе, аби знаходження наших дітей в навчальних закладах було безпечним.

На нараді депутатів місцевих рад від блоку Петра Порошенка було ухвалено рішення про організацію в містах та районах області роботи депутатів щодо контролю за реалізацією даного наказу міністра, залучення батьківського активу, волонтерів до проблеми надійного захисту навчальних закладів. Депутати планують внести відповідні проекти рішень на найближчих сесіях місцевих рад.

 Віра Касьянова.