У «Дніпропетровському центрі професійно-технічної освіти туристичного сервісу» діє загін волонтерів «Серце на долонях».

21 Січня 2015 12:12

Лінія серця розкриває чуттєву натуру учнів та педагогів цього Центру. Вона сповнена почуттям патріотизму й бажанням виконати свій громадянський обов’язок, і змінюється  від справи до справи, які проникливо виконуються.

Бути осторонь у такий важкий для держави час не має права ніхто. Активісти-волонтери всіма можливими способами приймають участь у допомозі нашій армії. За період, коли розгорілися криваві події на Донбасі та в Луганській області, закупали питну воду, медикаменти, продукти, двічі провели акцію «Зігрій солдата».

Це була адресна допомога, бо один з бійців на передовій, Олексій Кібальний, є випускником навчального закладу. З великим ентузіазмом зібрали кошти та придбали спальний мішок і зимове обмундирування. Перед новорічними святами та на канікулах за ініціативи директора Інни Войтович розпочали ще одну акцію – «Допоможи армії, і армія захистить тебе». Волонтери дружно шинкують  і квасять  капусту, заготовляють салати по-корейські з моркви та буряку. Продукцію купили за власно зібрані кошти. Усе передали на блокпости нашим бійцям. З початком другого семестру ця акція продовжується, на соління вже кожна група приготувала відра, докупили овочі і взялися за роботу.

       9  Непростий  тепер  час. Це час, коли кожен може і повинен стати,  у силу своїх можливостей, потрібним. Протягом минулого тижня учні закладу з майстрами виробничого навчання надавали  перукарські послуги солдатам, які після поранень та операцій проходять курс лікування у шостій міській лікарні Дніпропетровська.

HF2bTgr67LwПриєдналися до справи і «Кухарі. Кондитери».   Зі своїми наставниками вони наліпили два відра вареників з картоплею. «Офіціанти. Бармени. Адміністратори»  і  «Флористи»  пригощали солдат, а ще, за проханням лікарів, допомагали розносити гарячі обіди та полуденок  у хірургічному та травматологічному відділеннях. Враженням учнів від зробленого і  глибокому усвідомленню того, що їхня справа потрібна, не було меж.

     IMG_1045   Волонтери – це провідники між народом і солдатами. Загін «Серце на долонях»  закликає всіх небайдужих приєднуватися до них. Адже всі разом  – сила! Лише ми маємо визначати, як жити нашій країні. А щоб це було саме так, обов’язок кожного зробити все, що в наших силах, для того, щоб захистити єдність і незалежність
України.

Тамара Кузь.