На Дніпропетровщині 50 студентів стали слухачами першої безкоштовної ІТ-школи

27 Січня 2015 10:15

_1_14223453542780-101CАвтором проекту «ІТ-школи НГУ-2015» є студент Національного гірничого університету Олександр Сидоров. Перших 50 учасників Школи відібрали серед майже 400 претендентів. Двохмісячний курс лекцій проходитиме на базі НГУ. Кращий учень отримає графічний планшет. Про це повідомляє  сайт ОДА. 
Створити власну ІТ-школу Олександра Сидорова надихнули друзі:
«Я був неодноразовим учасником міжнародних конкурсів комп’ютерного дизайну. Після цього мої друзі звернулися до мене з проханням допомогти їм опанувати «Adobe Photoshop» и «Adobe Illustrator». Та бажаючих виявилось чимало і я вирішив збирати їх в одному місці, одночасно. Тоді й виникла ідея запросити ще більше студентів і навчати їх працювати у цих програмах і в Інтернеті, та заробляти на цьому гроші», – розповідає куратор проекту «ІТ-школа НГУ-2015»
Першим етапом ІТ-школи буде вивчення основ дизайну. Після цього учасників проекту навчатимуть розробляти інтернет-сайти та просувати їх у Мережі. На думку Олександра Сидорова таких навичок слухачам ІТ-школи буде достатньо, щоб у майбутньому самостійно заробляти на цьому гроші.
У списку учасників ІТ-Школи студенти Національного гірничого університету, Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, Національної металургійної академії України та Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка Всеволода Лазаряна. Опановувати ІТ-технології виявили бажання також двоє одинадцятикласників.
За словами організатора проекту Олександра Сидорова, навчання почнеться з найпростіших основ, а тому попередній рівень підготовки не має значення.
Двохмісячний курс із вивчення «Теорії та основ дизайну», «Основ «Adobe Photoshop» та «Adobe Illustrator» проходитиме на базі Національного гірничого університету. Під проект виділено одну з аудиторій вишу. У кімнаті є вільний доступ до Wi-Fi та проектор для демонстрації завдань. На навчання учасники Школи приноситимуть власні ноутбуки.
Наприкінці навчання слухачі «ІТ-школи НГУ-2015» мають захистити свої курсові роботи. Кращий учень отримає графічний планшет.

Джерело: сайт ОДА