На Дніпропетровщину із зони АТО евакуйовано 39 дітей

27 Січня 2015 11:11

3627_minДо Дніпропетровського дитячого санаторію № 2 у супроводі 3 дорослих приїхало 39 дітей з Авдіївки, яку активно обстрілюють бойовики. Невдовзі Дніпропетровщина чекає маленьких переселенців з Дебальцево, Мар’їнки та інших населених пунктів Донбасу – регіон вже приготувався прийняти до 2,5 тис дітей. Про це повідомляє  сайт ОДА. 
Головна задача – зробити так, щоб діти почували себе як вдома, почували себе комфортно. Вони зможуть жити в цьому або інших санаторіях скільки буде потрібно – поки не закінчаться бойові дії.

У санаторії діти будуть забезпечені продуктами харчування. Також тут налагоджено навчальний процес.
«У нас відкрита школа. Навчаються діти з 1 по 7 клас. Програма в повному об’ємі, при чому вчителі володіють програмами і українських, і російських шкіл. А з приводу старших дітей будемо домовлятися і водити їх до школи, яка знаходиться поряд», – розповіла завідувач педагогічної частини санаторію Марина Маслова.
Також діти будуть знаходитися під наглядом лікаря-гастроентеролога та медичного персоналу. На них чекає загальнозміцнююча дієта, вітамінотерапія та оздоровчі фізпроцедури. З гостями працюватиме психолог, адже малеча отримала величезний стрес від пережитого.
«В Авдіївці жити неможливо, – згадує Любов Костянова, що приїхала з онуком. – Кожного дня обстріли, ми сидимо в підвалах. Будинки зруйновані, снаряди потрапляють і в школи, і в лікарню. Немає ні світла, ні води».
Наразі Дніпропетровщина готова прийняти до 2,5 тис дітей з Донбасу, але ця кількість може бути збільшена.
Як тільки формується автобус з дітьми – разом з працівниками міліції організовують  машину супроводу з Донецької області, на кордоні області їх забирають та відвозять в підготовлене для них місце призначення. Відпрацьовано графік поселення дітей – в табори відпочинку та санаторії, де вони оздоровлюються та отримують освіту.

Джерело: сайт ОДА