Затверджено Програму соціально-економічного та культурного розвитку Дніпропетровської області на 2015 рік

27 Січня 2015 10:33

3627_minНа кінець 2015 року за оптимістичним сценарієм прогнозується досягнути основних показників соціально-економічного розвитку на рівні 2014 року із незначним зростанням. Про це повідомляє  сайт ОДА.
Програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2015 рік з прогнозом на 2016-2017 роки затвердили депутати Дніпропетровської облради. За відповідне рішення проголосувало 92 депутати.
Незважаючи на досить серйозні випробування для всієї країни і особливо прифронтової області, завдяки спільним зусиллям промисловців, бізнесу, депутатів, громадськості та влади, у 2014 році вдалося зберегти позиції Дніпропетровщини, як провідного регіону України.
На кінець 2015 року за оптимістичним сценарієм прогнозується досягнути основних показників соціально-економічного розвитку на рівні 2014 року із незначним зростанням. Планується забезпечити зростання середньомісячної заробітної плати – на 11,1%, обсягу прямих іноземних інвестицій – на 6,1%, сільськогосподарського виробництва – на 2,9%, експорту – на 2,4%, обсягу роздрібного товарообороту – на 0,5%.
При цьому, прогноз розвитку області було зроблено з урахуванням наявних та можливих ризиків: це і ситуація на Донбасі, і нестача вугілля, і зупинка роботи основних споживачів гірничодобувної промисловості Дніпропетровщини, і продовження падінням світових цін на продукцію ГМК, і значний рівень інфляції, і девальвація національної валюти.
Розпочато підготовку конкретного плану реалізації Програми на 2015 рік, яким буде передбачено заходи з мінімізації цих та інших ризиків.

Джерело: сайт ОДА