На Дніпропетровщині перша людина отримала біометричний паспорт

29 Січня 2015 12:08

download (1)Заявки на отримання біометричних паспортів подали понад 600 мешканців області. Про це повідомляє  сайт ОДА.

Впровадження нової системи отримання закордонних паспортів для міграційної служби наразі є пріоритетним.
У Дніпропетровській області вже понад 600 осіб подали заяви на отримання біометричних паспортів і одна людина уже його отримала. Зовні він абсолютно нічим не відрізняється від паспортів, які видавали раніше, тільки на останній сторінці є особливі малюнки, які видно лише під спеціальним освітленням.

Ціна таких документів становить 518 грн. за не терміновий і 775 грн. за терміновий. Час виготовлення паспортів з відбитком коливається від 1 до 3 тижнів, а термін дії складає 10 років.
Біометричний паспорт можна оформити і отримати виключно особисто. У Дніпропетровську це можна зробити на вул. Поля, 1 та вул. Червоній, 2А, в Ленінському та Бабушкінському підрозділі міграційної служби.
Важливо, що паспорти для виїзду за кордон, які були видані раніше, будуть дійсні стільки, скільки вказано в документах. Переваги біометричних паспортів над звичайними з’являться в тому випадку, якщо Україна вступить до єврозони. Також будь-який громадянин може оформити закордонний паспорт без своїх відбитків. Ціна становитиме 461 грн. (не терміновий) і 718 грн. (терміновий).

Джерело: сайт ОДА