У 2015 році у школярів Дніпропетровщини з’явиться більше можливостей для занять наукою

30 Січня 2015 18:44

скачанные файлыДля цього протягом року в Дніпродзержинську та Кривому Розі відкриють нові філіали Малої академії наук. Також цьогоріч наукове об’єднання претендуватиме вже на третю сходинку у Всеукраїнському рейтингу. Загалом у 2015 році у позашкільній освіті області запрацюють близько сотні нових програм для дітей. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

Минулого року обласне відділення МАН продемонструвало не аби які успіхи. Зокрема, Академії вдалося зміцнити свої позиції у Всеукраїнському рейтингу, піднявшись з п’ятого на четверте місце. Загалом за останні три роки кількість слухачів МАН в області збільшилась з 900 до понад 4 тис дітей. Цього року структуру чекає розширення – нові філіали будуть створені у Дніпродзержинську та Кривому Розі.

Дніпропетровський обласний науково-технічний центр наразі започатковує новий фестиваль робототехніки. У листопаді минулого року в Центрі відкрився профільний гурток, де діти можуть вивчати основи конструювання та програмування алгоритмів поведінки роботів.
Також упродовж 2015 року в області продовжить свою роботу віртуальна аерокосмічна школа. Наразі її слухачами є понад тисячі школярів, а місяць тому пройшла очна сесія цієї школи. Чергова сесія чекає і на слухачів обласної хіміко-біологічної школи. Крім того, свою діяльність продовжуватиме і обласний кіноцентр «Веснянка».
Дніпропетровщина наразі має одну з найпотужніших структур позашкільної освіти в Україні. Область зберігає перше місце у рейтингу досягнень науково-технічної сфери. Також протягом кількох років регіон займає третю позицію з екологічного профілю.
На Дніпропетровщині створені можливості не лише для навчання, але й для дозвілля молодого покоління.
Дніпропетровщина має перемоги на міжнародній арені, у вітчизняному спорті. У склад збірної України входить 815 спортсменів з регіону. У 2014 році ними завойовано 269 медалей. Також в області розвинена спортивна інфраструктура. У минулому році на Дніпропетровщині було проведено 59 змагань державного та міжнародного рівня. Регіон відвідали 57 тис спортсменів з усіх куточків країни.

У цьому році планується продовжити розвиток спорту, залучення до нього молоді, а також роботу з патріотичного виховання молодого покоління.

Джерело: сайт ОДА.