На Дніпропетровщині створюється єдиний реєстр дітей, які переїхали із зони АТО

2 Лютого 2015 19:47

22c02097e4438bd2f2f3fe4a6a3ab0e1_XLСпеціальний реєстр створюється у Центрі допомоги переселенцям «Допомога Дніпра». Про це повідомляє  сайт ОДА. 

Для дітей з Донбасу та їх батьків, які за різних обставин просто не змогли покинути зону бойових дій, це можливість не втрачати зв’язок один з одним. Щоб отримати відомості про дитину рідним необхідно буде звернутися до «Допомоги Дніпра». Цього тижня до області приїхали вже понад сотні маленьких переселенців з Донецької та Луганської областей. Наразі реєстрацію вже почали проходити діти, які переїхали до Нікополя.
Через постійні обстріли бойовиків дітям довелося покинути рідні міста. Деякі з тих, кому вже вдалося вибратися з зони конфлікту, знаходять нову тимчасову домівку на Дніпропетровщині. Після поселення у місцеві санаторії або навчальні заклади, їхні директори мають зібрати у переселенців копії всіх можливих документів. У разі відсутності посвідчення особи буде зроблена фотокартка з відомостями, що назве дитина або хтось із дорослих, які прибули разом із нею.
Повний пакет документів адміністрації закладів мають передати до Центру допомоги переселенцям «Допомога Дніпра». Надані відомості волонтери перевірятимуть під час особистих виїздів на місця. Після цього інформацію буде внесено до єдиної бази Центру, де кожна група дітей матиме окремий реєстраційний номер.
Зібрані дані передадуть також до департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.
Центр Допомоги переселенцям «Допомога Дніпра» знаходиться за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Карла Маркса, 119. Контактні телефони: (056) 770 88 30, 770 88 40 або (097) 923 47 91 – Ірина, (067) 634 76 63 – Людмила.

Джерело: сайт ОДА