Медзаклади Дніпропетровщини отримали гуманітарну допомогу від Литви на суму майже 43 тис євро

5 Лютого 2015 19:37

_1_14231511228520-EB4Цільова допомога у вигляді медичного устаткування та лікарських засобів прибула літаком до Дніпропетровська. Загальна вага вантажу – 1 тонна. Про це повідомляє  сайт ОДА. 
Антибіотики та пластикові контейнери для зберігання крові отримала обласна лікарня імені Мечникова, а до воєнного госпіталю було направлено рентгенівський портативний апарат, бензиновий електрогенератор і тент-палатка на 24 людини.
«У грудні 2014 року ми обговорювали з Литовською стороною потреби нашої лікарні, і ось сьогодні нам привезли дороговартісні медикаменти, які необхідні для лікування поранених бійців», – сказав головний лікар обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.
Також бортом цього ж літака, що привіз гуманітарну допомогу, повернулися з лікування у Литві 4 військових. Вони проходили там курс реабілітації майже місяць.
«Ми дякуємо Президенту Литовської Республіки Далі Грибаускайте за її чуйне серце, а також всьому народу Литви за ту допомогу, яку вони надають. Реабілітація поранених солдат – це неоціненна допомога», – сказала радник губернатора Дніпропетровщини Тетяна Губа.
Крім того, сьогодні ще троє поранених бійців, які перебували на лікуванні в обласній лікарні імені Мечникова та міській клінічній лікарні №6, відправились на реабілітацію до Вільнюса. Один з них, боєць 93-ї бригади Євген, розповів, що отримав поранення голови під час обстрілів у Мар’їнці. Вижив дивом.
«Більш за все хочеться миру та спокою для наших дітей. Тому ми вилікуємося, пройдемо реабілітацію та будемо стояти за нашу країну стільки, скільки вистачить сил», – сказав він.
Як зазначив почесний консул Литовської Республіки у Дніпропетровську Віталій Півняк, протягом року, кожного місяця на лікування до Литви будуть відправляти по 4-5 поранених військових.
«Витрати на лікування та реабілітацію, а також проживання там бере на себе Литовська сторона», – сказав він.

Джерело: сайт ОДА