Дніпропетровщина отримала від США гуманітарну допомогу для лікування військових на суму близько півмільйона доларів

6 Лютого 2015 17:48

_1_142323624641221-2CDEМайже 500 тис дол. для допомоги пораненим в АТО українським військовим зібрали представники української діаспори в США та прості американці. За ці кошти було придбано дороговартісне медичне обладнання, приладдя та витратні матеріали, за допомогою яких тепер рятуватимуть життя героям у Дніпропетровському клінічному військовому госпіталі та Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

До Дніпропетровська прибув перший великий медичний гуманітарний вантаж.Те, що знаходиться в цьому контейнері, повністю придбано на кошти простих американців і української діаспори.
Головний координатор проекту Джині Мартін повідомила, що ще в серпні приїжджала до Дніпропетровська щоб з’ясувати, якого саме обладнання потребують лікарні. І тільки після цього розпочався збір коштів.
«Ви для нас – великий приклад того, як потрібно боротися за свою свободу. Наше серце разом з вами. Ми збирали кошти по всій Америці. Тільки для того, щоб доставити цей контейнер в Україну, знадобилося 20 тис дол. Вантаж спочатку був доставлений в Нью-Йорк зі штату Колорадо, потім через океан в Німеччину, з Німеччини – іншим кораблем в Польщу. З Польщі його доставили вже в Дніпропетровськ. Ринкова вартість того, що є в контейнері, трохи менша, ніж півмільйона дол.», – зазначила вона.
Половину вантажу складають витратні матеріали для проведення операцій, 40% – це такі речі, як спеціальні ліжка, крісла, ходунки. 10% – специфічне операційне обладнання – електрохірургічний апарат, ультразвук, апарат для штучної вентиляції легенів тощо.
«В середньому, за добу в госпіталь надходить до 50 поранених. Зараз у нас знаходиться 200 людей. Вантаж містить ті позиції, які ми просили. Апарат штучного дихання, монітори, інше, більш дрібне, але дуже необхідне обладнання – це саме те, в чому була потреба», – сказав начальник військового госпіталю Андрій Рильський.
Найближчим часом Дніпропетровщина очікує прибуття ще двох контейнерів з гуманітарною допомогою із США загальною вартістю понад 1 мільйон дол.

Джерело: сайт ОДА