40 сільських рад Дніпропетровщини отримають по 10 тисяч доларів на покращення інфраструктури

10 Лютого 2015 21:01

3627_min40 сільських рад Дніпропетровщини стали учасниками третьої фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-III». Про це повідомляє  сайт облради.

Проекти, які дозволять відновити або модернізувати громадам соціальну та комунальну інфраструктуру реалізують у 10 районах області – Апостолівському, Павлоградському, Верхньодніпровському, Криворізькому, Нікопольському, Софіївському, Царичанському, Покровському, Солонянському та Томаківському. Серед пріоритетних сфер – енергозбереження та енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання спільно з розвитком малого агробізнесу.

Зараз громади визначають об’єкти на своїх територіях, які потребують модернізації чи відновлення, а координатори з розвитку громад проекту у Дніпропетровській області проводять для них семінари та консультації. Проекти, які були відібрані громадами, будуть профінансовані зі сторони ЄС/ПРООН у сумі до 10 тис. доларів. За умовами ЄС/ПРООН визначено обов’язкове співфінансування: 75% надає проект, 20% складають кошти з місцевих бюджетів, а територіальні громади вносять не менше 5%.

Проект сприяє розвитку сіл і селищ Дніпропетровщини. Громади не тільки залучають додаткові кошти міжнародних донорів і забезпечують розвиток своєї території, а й отримують дієві механізми і технології як самостійно вирішувати власні проблеми. В тих непростих умовах, яких зараз опинилися місцеві ради у зв’язку з новою бюджетною політикою, такий досвід буде вкрай необхідним. Тому органи місцевого самоврядування мають використовувати всі можливості по залученню міжнародної фінансової та технічної підтримки. Активність громад допоможе виживати і не зруйнувати те, що вже зроблено.

Протягом двох фаз проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» тисячі жителів Дніпропетровської області поліпшили умови свого життя – відновлення дитячих садків, майданчиків, шкіл, медичних пунктів, вуличного освітлення і т.д (124 проекти).