Інна Войтович: «Наші випускники завжди мають авторитет на ринку праці».

11 Лютого 2015 13:57

Войтович_ОбрПропонують новації і успішно реалізовують їх

Дніпропетровський центр професійно – технічної освіти туристичного сервісу вже багато років  є  одним з найуспішніших навчальних закладів області. Тут готують фахівців 3 – 4 кваліфікаційних розрядів, які дають гарантію першого робочого місця та можливість відповідного працевлаштування.

Очолює Центр відмінник освіти України, депутат Індустріального районного ради, педагог з великої літери Інна Василівна Войтович. Вона – лауреат Обласної педагогічної премії, має подяки за розвиток національної освіти від прем’єр – міністра України, губернатора Дніпропетровщини, голови обласної ради, міського голови.

Колектив неодноразово отримував нагороди за значний внесок у розвиток освіти України, професійні досягнення і турботу про молодь.

Тут – напружена, в хорошому сенсі, творче життя учнів, майстрів та педагогів. Викладачі супроводжують і допомагають студентам на шляху становлення їх професійної майстерності.

В результаті постійних змін, налаштованих на задоволення потреб виробництв, зараз Центр перетворився в багатофункціональну освітню ланку.

З 2006 року, першими на Дніпропетровщині, викладачі Дніпропетровського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів туристичного сервісу стали готувати фахівців за новими, затребуваними професіями та напрямами. Крім традиційних спеціальностей – кухар, кондитер, перукар – з’явилися флорист, квітникар, декоратор вітрин, агент з організації туризму, ресторанного сервісу, майстер нігтьового сервісу, покоївка. І відразу ж стало ясно, що випускники потрібні на ринку праці. Отримуючи ці спеціальності, молодь надійно страхує своє майбутнє.

Фахівці у своїй роботі завжди пропонують цікаві ідеї, доводять обізнаність у сучасних технологіях, підтримують будь-які інновації у навчанні. У Центрі – широка перспектива професійного спілкування і необмежений великий потенціал вдосконалення підготовки майбутніх кваліфікованих кадрів.

Всебічна підтримка надається талановитій молоді, педагогічним і учнівським досягненням. Тут іде постійний розвиток умінь, навичок в обсязі необхідних вимог, перепідготовка та підвищення кваліфікації фахівців, постійне удосконалення якості підготовки кадрів з урахуванням вимог сучасного виробництва, культури і перспектив їх розвитку.

Сьогодні колектив бере участь у впровадженні нових державних стандартів освіти та реалізації різних творчих проектів. При жорстких умовах конкуренції випускники завжди мають авторитет на ринку праці.

Наставники залучають молодь до позаурочної діяльності, розвитку винахідництва, учнівської творчості, поширенню досвіду роботи, створюють умови для самореалізації та самовдосконалення учнів, поповнюють навчальну базу новими технічними засобами навчання.

І викладачам, і учням небайдужі сучасні події у нашій країні

Цього року новорічні святкування у Дніпропетровську були, справді, народними. На центральній площі міста мали змогу виступити всі талановиті та творчі люди.

Взяли участь у святкуванні «Ялинки 2015» на площі Героїв Майдану й учні «Дніпропетровського  центру  професійно – технічної освіти туристичного сервісу».

Серед них – Анастасія Ляшенко, учениця групи 8 «Перукар. Педикюрник. Манікюрниця». Анастасія –  переможниця кавер – вечорів пісень 80 – их років, що проводилися у Дніпропетровську. Дівчина  упродовж години з новорічними вітаннями співала для жителів та гостей рідного міста.

Життя учнівського самоврядування у закладі різноманітне та цікаве. З метою сприяння патріотичному вихованню учнівської молоді, осмислення себе як частинки великого українського народу, пробудження національної самосвідомості, розвитку розумових і фізичних здібностей, виховання патріотичних почуттів до рідної землі, дружби та взаємоповаги один до одного, взаєморозуміння, нещодавно  тут  відбувся конкурс, участь у якому брали дві команди хлопців.

 До програми заходу ввійшли конкурси «Спритні», «Капітан-інтелектуал», «Радіаційна небезпека» «Спецназівець», «Стрибки  на  скакалці», «Умілі руки», бліц – турнір  «Знавці  козацької  термінології».

 З поміж конкурсів учасники художньої самодіяльності демонстрували сценки, читали гуморески Павла Глазового, виконували свої улюблені пісні. Завершилися змагання вітаннями команди – переможниці.

У «Дніпропетровському центрі професійно-технічної освіти туристичного сервісу» діє загін волонтерів «Серце на долонях».

Лінія серця розкриває чуттєву натуру учнів та педагогів цього Центру. Вона сповнена почуттям патріотизму й бажанням виконати свій громадянський обов’язок, і змінюється  від справи до справи, які проникливо виконуються.

Бути осторонь у такий важкий для держави час не має права ніхто. Активісти-волонтери всіма можливими способами беруть участь у допомозі нашій армії. За період, коли розгорілися криваві події на Донбасі та в Луганській області, закупали питну воду, медикаменти, продукти, двічі провели акцію «Зігрій солдата».

Це була адресна допомога, бо один з бійців на передовій, Олексій Кібальний, є випускником навчального закладу. З великим ентузіазмом зібрали кошти та придбали спальний мішок і зимове обмундирування. Перед новорічними святами та на канікулах за ініціативи директора Інни Войтович розпочали ще одну акцію – «Допоможи армії, і армія захистить тебе». Волонтери дружно шинкують  і квасять  капусту, заготовляють салати по-корейські з моркви та буряку. Продукцію купили за власно зібрані кошти. Усе передали на блокпости нашим бійцям. З початком другого семестру ця акція продовжується, на соління вже кожна група приготувала відра, докупили овочі і взялися за роботу.

В Центрі працює багато творчих педагогів, які своєю самовідданою працею вчать, формують і виховують майбутніх фахівців. Саме вони прищеплюють учнівської молоді любов до професії, до рідної землі, до батьків, до історії нашого краю. Тут працюють справжні майстри своєї справи, які постійно удосконалюються і підтверджують майстерність на обласному та всеукраїнському рівні. А значить – стають прикладом для своїх вихованців.

Віра Касьянова.