У міській раді говорили про продовження будівництва метрополітену.

3 Березня 2015 23:06

th_gerbКерівник сектору інфраструктури та енергетики ЄБРР в Україні Марк Магалецький зустрівся з керівництвом Дніпропетровської міської  ради. Під час зустрічі  обговорювали реалізацію спільних проектів, зокрема, завершення будівництва дніпропетровського метрополітену.  Про це повідомляє  сайт міськради.

Говорили і про модернізацію систем водопостачання і водовідведення та про підвищення енергоефективності в бюджетних будівлях.
Контракт на підготовку тендерної документації на будівництво метрополітену та проведення тендеру був підписаний дніпропетровським метрополітеном та незалежними європейськими консультантами у вересні 2013 року. За  попередніми розрахунками самих консультантів,  завершення тендеру мало б відбутись у січні 2014 року, проте на сьогодні тендерна процедура все ще триває. Сьогодні основна тема, яка турбує міськраду  – це отримання необхідних документів для завершення другого етапу будівництва метрополітену та безпосередня передача документів підрядникам. У міськраді занепокоєні тим, що зі сторони незалежних консультантів є певний процес затягування розгляду технічних документів. З огляду на це дніпропетровці ставлять конкретні запитання консультантам про строк виконання робіт та вимагають виконати свої зобов’язання.

  Угоду про залучення кредиту від ЄБРР на будівництво метро у Дніпропетровську було підписано  у липні 2012 року, з ЄІБ – у жовтні 2013. На добудову дніпропетровського метрополітену планується залучити кредитні кошти на загальну суму 304 мільйони євро від двох європейських банків – Європейського Банку Реконструкції та Розвитку та Європейського Інвестиційного Банку.