На Дніпропетровщині відкрито третє транзитне містечко для переселенців

6 Березня 2015 18:50

_1_14256595224258-4BDEТретє містечко відкрито у Нікополі. Воно зможе розмістити 456 переселенців. Про це повідомляє  сайт ОДА.

 Наразі вже 80 родин подали заявки на поселення. Це 223 людини, які пов’язали свою долю з Дніпропетровщиною.
«Німецький народ простягнув нам руку допомоги в такий складний час. Сьогодні ми відкриваємо третє модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб на Дніпропетровщині. Цього разу – це Нікополь, який на певний час стане для переселенців рідним домом. Сподіваємося вони скоро повернуться додому, і нехай час у цьому місті буде для них особливим», – наголосив радник голови облдержадміністрації Борис Трейгерман.
Він додав, що в рамках допомоги від уряду Німеччини до міста Нікополь надійшло 48 вантажівок з 176 модулями, з яких було змонтовано 9 будинків із 10 модулів, 3 будинки із 27 модулів, 1 будинок адміністративно-господарського призначення із 3 модулів та 1 будинок (пральня) із двох модулів.
Всі будиночки, у яких проживатимуть люди, укомплектовані ліжками, шафами, матрацами, наматрацниками, постільним приладдям, столами, стільцями, кухонним інвентарем (посудом, столовими приборами тощо), холодильниками, засобами особистої гігієни, санвузлами відповідно до запланованої чисельності людей.
«Це велика честь сьогодні відкрити модульні будиночки для переселенців, адже це символізує солідарність Німеччини з Україною. Доля переселенців з Донецької та Луганської областей небайдужа населенню Німеччини, тому ми раді від того, що можемо хоч трохи допомогти їм», – зазначив Консул Німеччини у м. Донецьку Детлеф Вольтер.
Він також висловив сподівання, що конфлікт скоро буде вирішено дипломатичним шляхом. Побажав миру і благополуччя.
Нагадаємо, що в рамках допомоги від уряду Німеччини на Дніпропетровщині було збудовано п’ять транзитних містечок в містах Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Кривий Ріг, Павлоград та Нікополь.
13 лютого було відкрито найбільше транзитне містечко в місті Павлоград, розраховане на 640 осіб. 20 лютого відкрито транзитне містечко в місті Кривий Ріг на 424 особи. Наразі запрацювало транзитне містечко в місті Нікополь, де розмістяться 456 людей, а на черзі – відкриття містечок в містах Дніпропетровськ та Дніпродзержинськ, розрахованих на 456 та 480 осіб відповідно.

Джерело: сайт ОДА.