У Дніпропетровську ліфти обладнають сигналізацією.

6 Березня 2015 19:36

th_lift_3Цього року планується відремонтувати усі ліфти, які не працюють більше року. Як повідомляє  сайт міськради,  про це під час прес-конференції розповів начальник управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Михайло Лисенко. «У будинках, що знаходяться у комунальній власності  4 тисячі 140 ліфтів, з них 300 сьогодні не працюють. Серед причин зупинки – розкрадання або потреба у капітальному ремонті обладнання, що вже застаріло. Нині у місті дуже гостро стоїть проблема розкрадання ліфтів. Минулого року розграбовано ліфтове обладнання майже на 15 мільйонів гривень. В той же час за 2014 рік на ремонт розграбованих ліфтів витрачено майже 4 мільйони гривень», – зазначив Михайло Лисенко. Він наголосив, що щорічно витрачати великі суми на відновлення ліфтів, зупинених внаслідок розграбування, є недоцільним, тому у місті буде впроваджуватися  система сигналізації ліфтів. «У нас немає іншого шляху вирішення цієї проблеми – тільки ставити на ліфти сигналізацію. Цього року плануємо обладнати сигналізацією тисячу ліфтових шахт. Це буде значно дешевше, ніж витрачати кошти на відновлення роботи ліфтів. На сьогодні ведемо переговори з відповідними структурами, щоб розпочати установку сигналізації», – додав начальник управління.
«За два місяці поточного року міліція зареєструвала 18 фактів крадіжок ліфтового обладнання, затримано 3 осіб. Загалом за два місяці цього року зафіксовано 133 факти проведення незаконних операцій з металобрухтом, відкрито 6 карних справ на осіб, які незаконно збирали металобрухт», – сказав заступник начальника відділу громадської безпеки міської міліції Максим Джихур.
За словами заступника начальника управління житлового господарства міськради Владислава Грицая, у місті розроблена програма по відновленню роботи ліфтів.  «Програма складається з трьох етапів, перший передбачає відновлення ліфтів у тих  під’їздах, які мають два підйомника і обидва не працюють. Другий етап – ремонт другого ліфту у під’їзді, і третій етап – це капітальний ремонт ліфтів, які відпрацювали свій нормативний термін роботи (понад 25 років), на сьогодні таких близько трьох тисяч. На поточний рік на відновлення роботи ліфтів планується направити 30 мільйонів гривень, з них 20 мільйонів гривень – субвенція з обласного бюджету », – сказав Владислав Грицай.