Близько 1,5 тис. зареєстрованих на Дніпропетровщині переселенців з Донбасу не проживають в області

13 Березня 2015 23:30

1157Це вдалося встановити в результаті вибіркових перевірок щодо фактичного проживання в Дніпропетровській області взятих на облік переселенців. Перевірки за завданням облдержадміністрації спільно провели міліція, Служба безпеки України, Міграційна служба та соціальні служби. Про це повідомляє  сайт ОДА. 
Наразі на Дніпропетровщині зареєстровано 71 тис 395 переселенців із зони АТО. Це 49 тис 169 сімей. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 505 вони можуть отримувати щомісячну адресну допомогу на проживання, максимальний розмір якої складає 2 400 грн на сім’ю.
«Для того, щоб отримувати такі виплати, необхідно, перш за все, зареєструватися в Єдиній інформаційній базі даних про переселенців за місцем фактичного проживання. Адже допомога призначається саме для покриття витрат на житло та житлово-комунальні послуги, – зазначила директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вікторія Крупська. – Таким чином, якщо сім’я зареєструвалася та отримує виплати в Дніпропетровській області, але не живе тут, то цим завдає збитків бюджету».
Адресну грошову допомогу в Дніпропетровській області отримує 27 тис 360 сімей. З них за результатами проведених перевірок не проживає за вказаною адресою 259 родин. Найбільше таких було виявлено в Павлограді, Марганці та Тернівці. Наразі виплати цим сім’ям призупинено до остаточного з’ясування всіх обставин.
Підрозділи Державної міграційної служби із залученням представників інших територіальних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, будуть продовжувати перевірки вказаних у довідках відомостей про фактичне місце проживання. У разі непідтвердження зазначених даних в одноденний строк цю інформацію буде повідомлено органам соціального захисту населення для прийняття рішення щодо зняття з обліку таких осіб.
Крім того, департамент звертає увагу переселенців: постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 року № 79 внесені зміни до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції. Відтепер довідка, яка видається органами соціального захисту населення, не є дійсною без відмітки на її зворотному боці підрозділу Державної міграційної служби.

Джерело: сайт ОДА