У 2014 році лікарні Дніпропетровщини прийняли понад 3,4 тис поранених у зоні АТО бійців

13 Березня 2015 23:48

image002З них майже 1,2 тис були прооперовані. Для транспортування таких поранених задіяні 213 бригад швидкої медичної допомоги. Загалом витрати на лікування бійців склали 21,2 млн грн з бюджету регіону. Як розповідає сайт ОДА, про це повідомив в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Кужман під час підсумкового засідання колегії департаменту охорони здоров’я.
Також він зазначив, що на Дніпропетровщині організована допомога з забезпечення якісними медичними послугами внутрішньо переміщених осіб. Так, профілактичними оглядами охоплено 40 тис переселенців. З них близько 13 тис – діти. На облік взято 675 вагітних, з них 309 вже народили 310 дітей.
Крім того, з липня 2014 року пацієнти з Донецької та Луганської областей отримують життєво необхідну процедуру гемодіалізу в Дніпропетровській обласній лікарні імені Мечникова та міській лікарні №4. За цей період проліковано вже 132 людини. 57 ще продовжують отримувати гемодіаліз.
Серед підсумків у медичній галузі регіону у 2014 році Олег Кужман відзначив, що у 2014 році область отримала 90 нових «швидких», оснащених медичним обладнанням відповідно до європейських стандартів. Створено єдину регіональну оперативно-диспетчерську службу швидкої медичної допомоги у Дніпропетровську. У спеціалізованому клінічному медцентрі матері та дитини імені професора Руднєва відкрито відділення другого етапу виходжування недоношених новонароджених. Також у регіоні постійно удосконалюється надання травматологічної допомоги дітям. З листопада 2014 року надання ортопедичної допомоги дітям здійснюється в новоствореному спеціалізованому відділенні обласної дитячої лікарні.
Під час колегії в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Македонський окреслив питання, які потребують доопрацювання.
«Ми проаналізували підсумки медичної реформи, яка проходила в області. Є ряд моментів, які можна виправити. Перш за все, повернути педіатричну службу на первинний рівень. Наразі ми працюємо над цим питанням», – сказав він.
Наразі вже затверджено обласну програму «Здоров’я населення Дніпропетровщини на 2015-2019 роки». Пріоритетним напрямом у ній є профілактика та лікування хронічних неінфекційних та інфекційних захворювань. Фінансування здійснюється за рахунок коштів загального та спеціального фонду обласного бюджету. На виконання ж заходів Програми планується щорічно виділяти 155,4 млн гривень.

Джерело: сайт ОДА