Незважаючи на складну ситуацію в країні, питання екології не відходять на другий план

16 Березня 2015 23:40

_1_14265413642349-43B4Дніпропетровщина, як прифронтова область, багато зусиль віддає збереженню безпеки та допомозі АТО, проте питання екології тут не відходять на другий план. Обговорити вирішення важливих в цій сфері проблем на засіданні Громадської екологічної ради зібралися представники активних громадських рухів та об’єднань регіону.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

«Незважаючи на військові проблеми, ми все одно зобов’язані в тих умовах, які у нас є, не забувати про інші аспекти життя. Ми підтримуємо активність нашої екологічної громади. Не втручаємося в роботу екологічної ради, а співпрацюємо з нею і прагнемо спільного результату», – зазначили  під час зустрічі.

Учасники засідання обговорили проблем радіологічного контролю виробництва й обігу товарів, а також відходів на території Дніпропетровської області. Також торкнулися питань водогосподарської діяльності Запорізького енергокомплексу – йшлося про план реалізації намірів продовження терміну експлуатації двох блоків АЕС, будівництва нових і необхідності законодавчого обґрунтування зони спостереження.

Крім того, в.о. директора департаменту екології та природничих ресурсів ОДА Руслан Стрілець окреслив план роботи департаменту на 2015 рік. Обговорювались і плани робіт на цей рік Дніпропетровського обласного управління лісового і мисливського господарства та Громадської екологічної ради при Дніпропетровській облдержадміністрації.

Нагадаємо, що Громадську екологічну раду при Дніпропетровській обласній державній адміністрації було створено у 2014 році. Робота екоради направлена на поліпшення екологічної обстановки в області, на підвищення рівня екологічної освіти населення, виховання його екологічної свідомості і дбайливого відношення до навколишнього природного середовища.
Громадська екорада тісно взаємодіє з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, науковими і учбовими закладами, іншими організаціями, що впливають на стан навколишнього природного середовища і мають відношення до рішення екологічних проблем Дніпропетровської області.