Прозорість бюджету ускладнить життя чиновникам – Сергій Жуков

17 Березня 2015 23:04

zhukov_Громадськість отримала реальний інструмент впливу на владу через публічність інформації про діяльність, витрачання бюджетних коштів кожного департаменту та комунальних підприємств Дніпропетровська. Про це депутат Дніпропетровської міськради фракції «Блок Петра Порошенка – Солідарність» Сергій Жуков сказав у програмі новин на «9 каналі».

«Красти чиновникам стане набагато складніше. Раніше всі схеми грунтувалися на тому, що є інформація, яку ніхто не знав, крім обмеженого кола чиновників. Зараз ця вся інформація підлягає розміщенню на сайті міськради у строки, встановлені рішенням. Якщо в строк не розміщується, то начальники департаментів підлягають дисциплінарної відповідальності», – сказав Сергій Жуков.

Він зазначив, що інформацію аналізуватимуть депутати і громадськість, щоб розуміти як витрачаються бюджетні кошти.

«Сьогодні вперше на порталі міськради з’явилася інформація про комунальні підприємства, їхні звіти. Сподіваюся, що інформації буде більше. Її можна буде аналізувати і розуміти, що відбувається. Куди витрачатися, наприклад, 70 млн грн на рік на зарплату більше 600 чиновників міськради. Ця сума порівнянна з ремонтом доріг. Навіщо нам така армія чиновників, що вони роблять, який від цього результат? Жителі проаналізують і прийдуть до висновку їх скорочувати чи ні», – зазначив Сергій Жуков.

Він зауважив, що вперше люди побачать, що купують департаменти та комунальні підприємства Дніпропетровська за бюджетні кошти, ціну за якою купили товари та ціну на ринку.

«Це буде стосуватися не тільки тендерних закупівель, але і будь-яких закупівель. Такого раніше взагалі не було», – відзначив депутат міськради.

Він зазначив, що в інтересах кожного з його колег контролювати цю інформацію.

«Депутати будуть контролювати це рішення – в їхніх інтересах, щоб виконавчий орган міської ради показав результати своєї діяльності», – сказав Сергій Жуков.