Коаліція у ВР не розпадеться, реформи будуть посилені, порядок – відновлений – Владислав Романов

24 Березня 2015 21:36

250_photoСитуація, яка склалася останніми днями на Дніпропетровщині здебільшого перебільшується засобами масової інформації, зокрема, проросійськими, з метою нагнітання істерії та привернення додаткової уваги до так званого конфлікту голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського та Президента України Петра Порошенка. В цьому впевнений депутат Дніпропетровської обласної ради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Владислав Романов.

«Насправді треба говорити не про конфлікти посадовців, а про незадоволення народу. В Україні зростає значне невдоволення суспільства повільним ходом реформ, які мусить здійснювати Уряд Арсенія Яценюка. В цьому є велика проблема, адже питання темпу і спрямування реформ набувають особливого значення на тлі військових дій, які фактично не припиняються на сході країни.

Проблема полягає по-перше, в тому, що актуальність і необхідність реформ відчуваються на різних щаблях влади по-різному. Дніпропетровщина, як прифронтова область, яка несе величезний соціальний та військовий фінансово-економічний тягар, відчуває це найбільш інтенсивно і болюче. З іншого боку, ситуація в зоні АТО вимагає якнайшвидшого наведення там жорсткого ладу та порядку. Про це свідчить трагічний випадок із загибеллю офіцера СБУ у Волновасі 21 березня», – заявив депутат.

На думку Владислава Романова, розмови про розкол або тим паче розвал коаліції на часі не доречні.

«Сьогодні говорити про те, що коаліція розпадеться не серйозно. Такі прогнози не витримують жодної критики, тому що коаліція буде зберігати свою єдність і не піддасться на провокативні дії кількох депутатів, які оголосили про свій вихід з фракції «Блоку Петра Порошенка». Тим більше, що дехто має досить великий досвід переходу з одної політичної сили в іншу.

На мій погляд, ситуація у Дніпропетровську збережеться стабільною, через те, що населення Дніпропетровщини зробило свій вибір на користь України, її територіальної цілісності, патріотичних сил і проти путінської агресії. Люди реально стурбовані тими новинами, які вони почули в останні дні. Безумовно, вони не приймуть жодних кроків, спрямованих на розхитування ситуації і провокування конфлікту», – вважає депутат обласної ради.

Однак, на думку Владислава Романова, слід зробити дуже серйозні висновки, адже внаслідок Революції Гідності, яка почалася з встановлення свободи, а тепер переходить в площину справедливості, встановлення новим моральних імперативів, на яких будувалася ця революція, ті моделі, які вибудовувалися в економіці протягом усіх 23 років незалежності, вступають у дуже серйозний конфлікт з новою політичною і моральною реальністю.

«Я б сказав таким чином, що за ці 23 роки ми поставили в шафи дуже багато скелетів, а зараз вони починають випадати назовні. Тож владі, бізнесу і політичним елітам слід докладати дуже серйозних зусиль, щоб підвести риску під минулими порядками і правилами та переводити всі стосунки у законну юридичну площину. Скоріше за все, це буде порядком денним розвитку політичного процесу на найближчий час в Україні, в тому числі на Дніпропетровщині», – підсумував Владислав Романов.