Уряд пообіцяв збільшити завантаження «Південмашу» державним оборонним замовленням – Максим Курячий

8 Квітня 2015 10:23

9fbb6fa9912cУряд пообіцяв збільшити завантаження виробничих потужностей ДП «Південний машинобудівний завод ім. А.Макарова» для виконання державного оборонного замовлення та погашення заборгованості працівникам підприємства. Про це йдеться у листі-відповіді Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка на звернення народного депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Максима Курячого.

«На моє письмове звернення стосовно реагування на ситуацію, яка склалася на головному ракетно-космічному підприємстві країни, Прем’єр-міністр дав розгорнуту відповідь щодо тих заходів, які були вжиті урядом. Зокрема, КМУ пообіцяв завантажити виробничі потужності «Південмашу» для виконання державного  оборонного замовлення. Готуються до підписання контракти підприємства з ДП «НАЕК «Енергоатом», розглядаються питання продовження фінансування створення космічного ракетного комплексу «Циклон -4». На підприємстві почалося погашення заборгованості по заробітній платі. Це позитивні зміни», – зауважив Максим Курячий.

Народний депутат підкреслив, що вирішення проблем “Південмашу” залишатимуться пріоритетними в його роботі на виборчому окрузі.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко, перебуваючи 26 березня у Дніпропетровську, повідомив, що ДП «Південний машинобудівний завод ім. А.Макарова» отримає оборонне замовлення і заказ на 45 млн. грн для виготовлення тролейбусів для Дніпропетровська та області.