Дніпропетровщина відновлює економічне партнерство з країнами Євросоюзу

13 Червня 2015 14:11
gorod.dp.ua

gorod.dp.ua

Дніпропетровщина переходить на новий рівень співпраці з Європейським Союзом. Відтепер на міжнародних зустрічах активно обговорюються питання економічної співпраці, інвестування європейських партнерів в проекти на Дніпропетровщині. Про це повідомив під час прес-конференції радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віталій Литвин.

«Останній рік співпраця Дніпропетровщини з іноземними партнерами в основному полягала у наданні гуманітарної допомоги для переселенців, поранених в АТО, родин учасників АТО та ін. Сьогодні знову активізується економічне та інвестиційне співробітництво», – зазначив Віталій Литвин.

Він наголосив, що незважаючи на те, що Дніпропетровщина прифронтова область, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко поставив завдання підвищувати інвестиційну привабливість регіону для іноземних партнерів. Адже Дніпропетровщина найрозвиненіша промислова область України, дає 21% всіх надходжень країни з реалізації промислової продукції. Це найвищий показник серед регіонів.

Наразі Дніпропетровська облдержадміністрація вже має домовленості про візит делегації німецької землі Саксонія-Анхальт та представників промислових підприємств гірничорудного сектору з Рурської області цієї ж країни.

Питання економічної співпраці також закладені в проекти договорів з партнерами-регіонами Хорватії та Польщі, які будуть підписані найближчим часом.

З початку року Дніпропетровську область відвідало 75 іноземних делегацій, 42 з яких з країн Європейського Союзу.

Джерело: gorod.dp.ua