Підприємства області візьмуть участь у регіональному етапі Всеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів»

13 Червня 2015 10:42
gorod.dp.ua

gorod.dp.ua

Близько 50 підприємств області візьмуть участь в регіональному етапі Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України». На звання кращих вони запропонували майже 60 видів продукції. Переможці цього етапу будуть визначені на початку липня. Вони представлятимуть Дніпропетровщину на загальнодержавному рівні.

Серед учасників регіонального етапу Конкурсу більшість – малі підприємства. Цього року до постійних учасників першості (ТОВ “Дніпромлин”, ТОВ “Агросільпром”, ПП “ДЗСК “Технопрогрес” тощо) приєдналися і нові:

– ФОП Максименко А.А. (виробництво меблів);

– ТОВ “МІРОПЛАСТ” (виробництво профілів із пластмас);

– ПП “РВК “Фреш Айдіес” (виробництво ігор та іграшок);

– ТОВ “Капарол-Дніпро” (виробництво лакофарбових матеріалів та сумішей);

– ТОВ ПП “ЗІП” (виробництво лакофарбової продукції) та інші.

Для проведення регіонального етапу в Дніпропетровській області створена Регіональна конкурсна комісія, до якої увійшли представники облдержадміністрації та обласної ради, Дніпростандартметрології, Інспекції з питань захисту прав споживачів тощо. Ця комісія і визначатиме, які саме підприємства представлять регіон на загальнодержавному рівні.

Довідка.

Основна мета Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» – об’єднання зусиль влади і бізнесу, спрямованих на поліпшення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Це економічно та соціально важливий проект в сфері виробництва й просування на ринок високоякісних товарів і послуг. На сьогодні це єдиний державний Конкурс, покликаний сприяти підвищенню споживчих властивостей та конкурентоспроможності вітчизняної продукції.   Цього року конкурс проводиться в дванадцятий раз.

На Конкурсі буде представлено дві номінації: «Продукція» і «Роботи та послуги». В кожній номінації учасники будуть розподілені за категоріями на малі, середні та великі.

Організаційно-методичне, фінансове та інформаційне забезпечення Конкурсу на регіональному етапі у Дніпропетровській області здійснює Дніпростандартметрологія.