У Дніпропетровську відкрився спеціальний центр допомоги бійцям АТО та їхнім родинам

13 Червня 2015 10:48
tsn.ua

tsn.ua

Військовим пропонують психологічну, юридичну поміч і соціальні програми. У Дніпропетровську відкрили центр помочі АТОшникам У Дніпропетровську відкрився центр комплексної реабілітації військових та їхніх родин під назвою “Форпост”. Там працюють психологи, юристи та соціальні працівники.

Бійцям АТО допомагають відновитися після повернення з передової. Центр створили волонтери за благодійні кошти. Воїнами опікується психологічна кризова служба, що має півторарічний досвід роботи саме з бійцями АТО. А також правозахисна група, що надає юридичну підтримку. Працівники центру кажуть, що готові вирішувати будь-які проблеми воїнів. Зокрема, записати на прийом до потрібного лікаря, влаштувати до стаціонару, знайти роботу або навіть влаштувати дитину до дитсадка. Починаючи з діагностики та закінчуючи безпосередньо лікуванням. Якщо мова йде про проблеми з документами – це все, що стосується юридичного супроводу”, – розповіла координатор програми “Форпост” Олена Подолян.

Користь такої ініціативи визнають самі військові. “Я знаю по собі, коли я прийшов по ротації, наскільки я відвик від суспільства. Перший час я сидів у хаті з батьками та намагався відновитися. Треба повернутися, щоби не травмувати свою сім’ю в першу чергу”, – каже військовослужбовець 93-ої бригади Євген Нальота.