На Дніпропетровщині переселенцям допоможуть відкрити власну справу

14 Червня 2015 12:00
nf.dp.ua

nf.dp.ua

Переселенці, які наразі проживають у Дніпропетровській області, мають шанс створити власний мікробізнес. Для цього їм необхідно мати бізнес ідею та план. Цікаві та обґрунтовані пропозиції будуть винагородженні грантами.

Таку можливість надає Данська Рада з питань біженців у партнерстві з Всеукраїнським благодійним фондом «ГОРІННЯ», повідомляє Дніпропетровська ОДА.

Для участі у проекті переселенцям необхідно мати бізнес ідею, реалізація якої приноситиме фінансовий дохід, бути готовим пройти короткий курс навчання для отримання базової інформації про основи бізнесу, підготовити бізнес-план та забезпечити власний внесок у розмірі від 20% необхідних ресурсів.

Бажаючим розпочати власну справу треба до 30 червня 2015 року заповнити заявку. Це можна зробити в електронній формі, за адресою http://goo.gl/forms/VVkcNo3TNK або на сайті https://sites.google.com/site/idpdnepr.

Так само, заявку можна заповнити, зателефонувавши за номером: 099-95-55-725 або 050-044-56-01, або за адресою: Дніпропетровськ, проспект Карла Маркса 71, офіс 15.

Заповнення заявки не гарантує автоматичної участі в проекті. Кожна заявка буде розглянута конкурсною комісією, яка прийме рішення щодо подальшої участі заявки в проекті. Рішення конкурсної комісії є остаточним.

Загалом у рамках проекту буде надано до 300 грантів у розмірі від 250$ до 1000$ для початку власного бізнесу (гроші будуть спрямовані на розрахунковий рахунок ВПЛ в українській валюті за курсом, актуальному на дату перерахування). Грант буде наданий учасникам проекту в разі успішного захисту власної бізнес ідеї. Одержувачі грантів буде надана консультаційна юридична та бухгалтерська допомогу в організації власної справи.

Довідка:

Календарний графік проекту

До 30 червня 2015 року — заповнення заявок на участь у проекті.

До 30 червня 2015 року — прийняття рішення конкурсної комісії про відбір 600 бізнес ідей, які будуть приймати участь в проекті.

До 10 липня 2015 року — проведення одноденного тренінгу для учасників проекту, присвяченого питанням бізнес-планування та початку власної справи.

До 15 липня 2015 року — підготовка учасниками проекту бізнес-планів, у відповідності зі своїми ідеями.

До 25 липня 2015 року — захист учасниками бізнес планів і прийняття Конкурсною Комісією рішення про виділення фінансування для 300 бізнес-ініціатив.

До 01 серпня 2015 року — перелік затверджених комісією сум на розрахунковий рахунок одержувачів гранту.

До 01 вересня 2015 року — проведення дводенного навчання для 300 одержувачів грантів, спрямованого на поглиблене вивчення бізнес-процесів (формування собівартості, питання оподаткування, основи маркетингу).

До 30 вересня 2015 року — проведення моніторингу цільового використання наданих коштів гранта