Представники збірної України задоволені результатом, але не грою

15 Червня 2015 08:21
dt.ua

dt.ua

Головний тренер і гравці національної збірної України прокоментували перемогу над Люксембургом. Українці забили лише у другому таймі ФФУ 14 червня збірна України виграла у Люксембургу в рамках відбору на Євро-2016. Вразити ворота люксембуржців, які оборонялися всією командою, підопічним Михайла Фоменка вдалося лише у другому таймі – відзначилися Кравець, Гармаш і Коноплянка.

Люксембург мав одну стовідсоткову нагоду відкрити рахунок ще в першому таймі, але не використав її. Головний тренер української збірної вважає, що якби люксембуржци відкрили рахунок, то “матч би закінчився з рахунком 3:1”.

“Більше задоволений результатом, а не грою. Гравцям було дуже важко освіжити емоції, вони приїхали в розташування збірної “спустошеними”, – цитує Фоменко офіційний сайт ФФУ, – Що стосується замін по ходу матчу, то остання була вимушеною, оскільки у Ракицького виникли проблеми з паховими кільцями. Ротань не до кінця відновився після поєдинку з Грузією і складного сезону. Втомився і Кравець, тому потрібно було освіжити лінію атаки. Шкода, що не можна зробити 5-6 замін. Ми прогнозували, що гра буде непростою. Плюс у суперника був стимул, вони хотіли привітати тренера з днем ​​народження”. Захисник української збірної В’ячеслав Шевчук, який записав на свій рахунок гольову передачу, вважає, що переломним став перший гол у матчі.

“Вони добре оборонялися, це гарна і кваліфікована команда. Не хотів би, щоб всі думали, що Люксембург – це слабка збірна. Це нагнітання не дуже добре на нас діяло, однак ми це розуміли. Ми були готові до того, що вони можуть доставити нам неприємності. Перший м’яч підняв нам настрій. Після другого м’яча вже була впевненість, що все буде спокійно. Для нас матч склався важко, адже всі вже подумки були на відпочинку, особливо це стосується футболістів “Шахтаря”, які цілий рік грали не вдома” , – сказав Шевчук в інтерв’ю телеканалу “Футбол 1”. Нагадаємо, що після першого тайму вболівальники на “Арені Львів” почали невдоволено свистіти на адресу української збірної.

Така поведінка фанів, на думку Миколи Морозюка, позитивно позначилася на грі команди в другій половині зустрічі. “Не вдавалося забити, бо нам не вистачало емоцій, не так агресивно почали, як хотілося. Нам дуже важливо було забити перший м’яч, але суперник організовано оборонявся, мабуть, тому глядачам, які хотіли побачити більше голів, це не подобалося, – сказав захисник в інтерв’ю “Футбол 24″, – Свист трибун нас трохи завів. Звичайно, неприємно було чути свист, але ми знали чого від нас чекали вболівальники.

У перерві поговорили, зробили висновки і додали в атаці, про що свідчать три голи”.  Читайте також: Україна – Люксембург: огляд матчу, відео голів Гравці збірної відправляються у відпустку, а наступний матч у відборі на Євро-2016 Україна проведе 5 вересня проти Білорусі.

Джерело: ZN,UA