Як найкраще харчуватись влітку?

15 Червня 2015 09:01
epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Правильний раціон — це не тільки здорова їжа. Для підтримки гарного здоров’я та відмінної фізичної форми велике значення має прийом їжі з урахуванням сезонних змін природи. У цьому випадку ваш організм не тільки буде отримувати всі необхідні поживні речовини, але й без зусиль їх засвоювати. Сезонне харчування — не тільки смачно, але й корисно.

Як харчуватися влітку. Сезонне харчування — не тільки смачно, але й корисно.

Основи сезонного харчування були закладені ще на Сході сотні років тому. Основна «ідея» харчування відповідно до сезонів року полягає в тому, що кожному сезону відповідає основний, доповнювальний, нейтральний і негативний смаки. Було відмічено, що в певному сезоні активізується діяльність певного органу. І залежно від пори року різні продукти по-різному діють на наш організм. Як наслідок, одна й та ж їжа в різні сезони може як оздоровити наш організм, так і нашкодити йому.

Влітку найбільш активний тонкий кишечник, серце та кровоносна система. Основний смакцього сезону — гіркий — стимулює роботу цих систем. Щоб оздоровити серце, кровоносну систему та тонкий кишечник, вживайте гірку їжу.

Продукти гіркого смаку:

— капуста, редис, редька, гарбуз, помідори, патисони, ріпа, буряк, кабачки, огірки, цибуля, бруква, молода картопля;

Для підтримки гарного здоров’я та відмінної фізичної форми велике значення має прийом їжі з урахуванням сезонних змін природи. Фото: relax.com.ua

— пророщені зерна;

— пшоно;

— м’ясні продукти: баранина;

— приправи: гірчиця, хрін;

— сухофрукти: чорнослив, курага, сушені груші та яблука.

Доповнювальний смак — кислий. Продукти кислого смаку: курка, випічка.

Нейтральний смак — гострий і солодкий.

Негативний — солоний.

Влітку не слід вживати свинину, квасолю — ці продукти можуть викликати проблеми в роботі шлунку, а солоні продукти зашкодять серцево-судинній системі.