Дніпропетровців проведуть стежками Яворницького

17 Червня 2015 09:05
ex.ua

ex.ua

До 160-річного ювілею історика, археолога, краєзнавця Дмитра Яворницького, який відзначатиметься 6 листопада 2015, співробітники його Меморіального будинку-музею підготували перші офіційні пішохідні екскурсії.
Про це кореспонденту сайта «Дніпра вечірнього» повідомили в прес-службі музею.

Отже, 21 червня, в неділю, відбудеться екскурсія по парку ім. Т. Шевченка, учасники якої дізнаються, як виглядала і змінювалася ця історична територія з часів Лазаря Глоби і до теперішнього часу, які історичні об’єкти та визначні пам’ятки знаходяться в парку.

Одним з перших таємниці колишнього Потьомкінського саду почав розгадувати видатний історик, археолог, перший директор Обласного музею ім. О.Поля, академік Д.І. Яворницький. Він не тільки провів там серію археологічних та історичних досліджень, а й майже щодня гуляв по парку, який знаходився через дорогу від будинку вченого.

27 червня, ласкаво просимо на пішохідну екскурсію по нагірній частині Дніпропетровська, яка теж була не раз пройдена Дмитром Івановичем.

Початок екскурсій о 16.00, вартість 20 гривень для дорослих, 10 гривень – для дітей та студентів.

Екскурсію проводить старший науковий співробітник будинку-музею Віктор Єкшов, збір – у вестибюлі Меморіального будинку-музею Д.І.Яворницького (площа Т. Шевченка, 5). Попередньо на екскурсію потрібно записатися за телефоном (0562) 47-27-61 або у адміністраторів спільнот vk.com/budynok, facebook.com/budynok.

Джерело: gorod.dp.ua