Хто кого: 5 самих найдивніших видів спорту

18 Червня 2015 16:00

Літрболом сьогодні вже нікого не здивуєш. Тому деякі країни придумали настільки незвичайні змагання, що відро горілки для них – суща дрібниця.

mport.ua

mport.ua

Mud Pit Belly Flop
Східний Дублін – американське містечко, в якому проводиться Mud Pit Belly Flop. Суть даного змагання – у м’якій землі викопують велику яму і заливають її водою. Виходить грязьовий басейн, в який потім видовищно плюхаються учасники конкурсу. З боку це чимось нагадує олімпійські стрибки у воду, але веселіше в два рази.

Сирна гонка
Кожен останній понеділок травня жителі англійського Глостера збираються на горі Купера для того, щоб спустити з неї головку сиру. Як тільки продукт починає котитися з гори, за ним тут же вибігає ціла юрба бажаючих наздогнати їжу і забрати її в якості переможного трофея. Конкурс, начебто, нешкідливий, але далеко не всі досягають фінішу в цілості.

Екстремальне прасування
А тобі слабо витягнути прасувальну дошку, праску і сорочку на вершину гори, зануритися з нею під воду або розташуватися прямо на гоночній трасі? І все заради того, щоб просто випрасувати. А деяким не слабо. Тому вони ще з 2002 року збираються в селі недалеко Мюнхена, де і демонструють свої неабиякі здібності.

Носильники дружин
А от у Фінляндії та Естонії чоловіки так люблять дам, що вони навіть придумали для них спеціальний конкурс. Згідно з ним товаришам потрібно носити дружин. Не обов’язково своїх, і не обов’язково на руках. Зате обов’язково – пронести через смугу перешкод, яка частенько для дівчат перетворюється на справжню каторгу. Конкурс проводиться вже 21 рік. Останні 5 з них постійно перемагає великий і могутній фін Таісто Мієттінена.

Плавання в грязі
Плавати в басейнах з очищеною водою – занадто гламурно? Тоді валійске народне борсання в багнюці – те, що тобі потрібно. Це вид спорту, в якому потрібно проплисти 55-метрову траншею, заповнену торф’яної трясовиною. Зробити це потрібно туди і назад, при цьому не можна використовувати не одну традиційну техніку плавання. Завдяки цьому учасники конкурсу дуже часто нагадують вугрів, що борсаються в багнюці. Слава Богу, сміливцям хоч видають маску і трубку, щоб всі принади конкурсу не проникали їм в очі і дихальні шляхи.