У Будинку мистецтв відбудеться відкриття виставки болгарського художника Івана Стоянова «Літо в Україні»

19 Червня 2015 07:24
19 червня о 17.00 у Дніпропетровському Будинку мистецтв (вул. Філософська, 23) відбудеться відкриття виставки болгарського художника з м. Нова Загора Івана Стоянова «Літо в Україні».
gorod.dp.ua

gorod.dp.ua

Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.

Це друга виставка художника у Будинку мистецтв (попередня експонувалась у грудні 2012 року). У експозиції представлені роботи художника у створеній автором художній техніці, що поєднує колаж та зображення символічних знаків. Невеликі за розміром твори яскравих теплих кольорів, виконані темперною фарбою, не мають назв та рам. У такий спосіб художник дає свободу фантазії відвідувача. Споглядаючи дивовижних тварин і рослин, знаки і символи глядач сам може придумати сюжет та назву для кожної роботи.

Виставка в цьому році вже експонувалась у Музеї гетьманства у м. Києві та Кіровоградському художньому музеї, зазначають у Будинку мистецтв.

Іван Стоянов – відомий у Болгарії художник, народився у 1961 році у місті Нова Загора. Закінчив факультет мистецтв університету Єпископа Костянтина Преславського у м. Шумані. Активний учасник національних та міжнародних виставок у Болгарії, колективних та авторських виставок у різних країнах. Художні твори автора зберігаються не лише в колекціях музеїв Болгарії, а також у Франції, Іспанії, Японії, Китаї, Португалії, Білорусі та України. Протягом 2011-2015 років з творчістю Івана Стоянова мали можливість познайомитися і українці – мешканці Києва, Одеси, Івана-Франківська, Кіровограда та Дніпропетровська.

Виставка буде експонуватись до 5 липня 2015 року. Вхід вільний, додають у Будинку мистецтв.

Джерело: gorod.dp.ua