Кількість переселенців в Дніпропетровській та Запорізькій областях безперервно зростає

20 Червня 2015 10:51
ua.korrespondent.net

ua.korrespondent.net

У транзитних містечках все щебагато вільних місць

За інформацією ООН Україна посіла 9 місце в світі за кількістю внутрішніхпереселенців – на даний момент їхбільше 1,3 млн осіб. Жителі Донбасупродовжують заселяти сусідні від зони бойових дій регіони –Дніпропетровську і Запорізькуобласті.

Переселенців стало більше

За даними ДСНС, у Запорізькій області знаходяться 63 тисячі 873 переселенця. За останню добу прибуло 44 особи. У регіональному штабі допомоги відзначають: з настанням активної фази воєнних дій на Донбасі кількість переселенців зростає.

“Зазвичай прибувають 20 осіб на добу, останні дні – 40. Складно сказати, що напливпереселенців сильно збільшився, але їх дійсно стало більше”, – кажуть у штабі.

В основному переселенці приїжджають в обласний центр і великі міста області – Мелітополь, Бердянськ. Селитися в селах і селищах багато хто відмовляється.

“Якщо в Запоріжжі для них постійно гуманітарні вантажі прибувають, постійно надається допомога волонтерами, є підтримка, то в невеликих населених пунктах з цим буде туго“, –кажуть рятувальники.

У Дніпропетровській області кількість переселенців досягла 84 тис. осіб. Як розповіли вДСНС, приїжджих з Донбасу дійсно стало більше, проте з настанням активної фази бойових дій це не пов’язують.

Приїжджали і приїжджають. Кожен день реєструємо“, – говорять в ДСНС. За добу прибулокілька десятків людей.

Містечка для переселенців заселяють, але вільні місця все ще є

У містечку для переселенців у Запоріжжі заселилися 390 осіб. Всього там можуть прийняти544 людини.

Більше стало до нас приходити! В день і по п’ять сімей приходять дивитися умови, –розповідає мешканка транзитного містечка Марина. Багато хто не хоче – мовляв, коридоривузькі і умови не дуже, але точно скажу, людей стає більше”.

Нещодавно міська влада пообіцяла захистити містечко парканом для того, щоб на їхтериторію не потрапляли стороннє люди і собаки. До того ж, поряд з містечком, де майже у кожної сім’ї є маленька дитина, знаходиться дорога.

Обіцяли нам паркан, щоб діти не виходили дорогу, щоб можна було якось убезпечитися.Відчувати себе безпечніше, але тільки досі не будують нічого“, – говорить Марина.

Як розповіли в прес-службі облдержадміністрації, в містечку для переселенців вДніпропетровську мешкають 300 осіб, у Дніпродзержинську – 330, Павлограді – 280, Кривому Розі 99, в Нікополі – 53 людини.

У Нікополі квартиру можна орендувати за 600 гривень, тому там дуже багато переселенцівзнімають житло, у Кривому Розі для переселенців дуже багато капітальних будівель, томумісць в містечку багато вільних місць”, – кажуть в ОДА.

Нагадаємо, за даними ООН кількість українців, які покидають Донбас, зростає. Близько 900 тисяч осіб переїхали до сусідньої держави. Через активні бойові дії гуманітарніорганізації не можуть доставити допомогу місцевим жителям.

 

Джерело: Сегодня